Politie Limburg-Zuid

Stenendief aangehouden

Kerkrade 14-01-2004 - Een 60-jarige bewoner van de Ons Limburgstraat in Kerkrade heeft op dinsdag 13 januari 2004 tegenover de politie bekend enkele honderden stenen gestolen te hebben. De stenen zijn eigendom van de gemeente Kerkrade en waren bestemd voor de herinrichtingsplannen ter plaatse.

De politie bereikten berichten dat de laatste tijd meestal s nachts stenen gestolen werden die op pallets opgeslagen lagen langs de Ons Limburgstraat. De stenen zouden daarbij vervoerd worden in een kruiwagen.

Uit het onderzoek dat de wijkagent instelde, bleek dat een 60-jarige man uit die straat als mogelijke verdachte in beeld kwam.

Toen de agent een kijkje nam in zijn tuin, werden daar netjes opgestapeld aangetroffen: 500 bakstenen, 40 trottoirtegels en 72 zogenaamde copplestones. Ook de bewuste kruiwagen werd aangetroffen. De spullen werden in beslag genomen. Tijdens zijn verhoor bekende de verdachte de stenen de afgelopen weken gestolen te hebben. Hij dacht dat het materiaal over was! Tegen de man is ter zake diefstal proces-verbaal opgemaakt en tegen hem wordt snelrecht toegepast.