Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 14 januari

Alkmaar 14-01-2004 - 16.00 uur

Inbraken bedrijfspanden
Alkmaar, dinsdag 13 januari 2004.
Op dinsdagavond is ingebroken bij een bedrijfspand aan de Lorentzstraat. Rond 21.00 uur ging het alarm af bij het bedrijf. Bij aankomst van het beveiligingsbedrijf en de politie bleek dat de doordeur met veel geweld was opengebroken. Er is diverse huishoudelijke apparatuur ontvreemd.
Dezelfde avond zijn diverse goederen gestolen van een bedrijfsterrein aan de Zeglis. Er is onder andere een dieplader ontvreemd met het kenteken WJ-ZJ-20.

Agent doet aangifte van bedreiging
Alkmaar, woensdag 14 januari 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag is een agent uit Alkmaar bedreigd door een 50-jarige man uit Broek op Langdijk. De man wilde zonder betalen weggaan bij een café aan de Stationsweg in Alkmaar. De uitbaatster van het café belde hierop de politie. De verdachte gebruikte bij het verlaten van het café geweld tegen een van de agenten die ter plaatse waren gekomen. Daarop werd de verdachte meegenomen naar het bureau voor verhoor. Toen hij later in de nacht weer op vrije voeten werd gesteld, reageerde de verdachte agressief op een agent en bedreigde hij de agent. De verdachte is vervolgens door meerdere agenten naar een cel gebracht en (wederom) ingesloten op het bureau. De agent heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Rijverbod wegens rijden onder invloed
Alkmaar, woensdag 14 januari 2004.
Rond 2.30 uur hebben agenten op de Noorderkade een 47-jarige man uit Oudkarspel aangehouden en een blaastest laten afleggen. Hij heeft 485 ug/l geblazen op het bureau, dit is ruim twee keer zoveel als de toegestane hoeveelheid alcohol van 220 ug/l. De man heeft een rijverbod gekregen en een proces-verbaal.
In dezelfde nacht, omstreeks 2.30 uur, is een 41-jarige man uit Helmond op de Ommering staande gehouden. Twee medepassagiers stapten uit. De bestuurder ging er echter vandoor waarbij hij door rood licht reed. De verdachte werd daarna aangehouden en meegenomen naar het bureau. Een blaastest lukte niet en de verdachte weigerde een bloedproef voor de controle van alcoholgebruik. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hem wacht een proces-verbaal.

Brommer botst met boom
Heiloo, 13 januari 2004.
Op de Zanderslootweg in het Heiloo is op dinsdagavond een 16-jarige bromfietser uit Alkmaar in botsing geraakt met een verkeersbord en een boom. De bromfietser reed vanuit Heiloo in de richting van Alkmaar toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor. Het slachtoffer was een aantal minuten buiten bewustzijn en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Fietsverlichtingscontrole Heerhugowaard
Heerhugowaard, 13 januari 2004.
Tijdens een verlichtingscontrole tussen 07.15 en 08.15 uur op de Middenweg en hoek Amstel/Kopermolen heeft de politie in totaal 30 fietsers bekeurd voor het niet of onvoldoende voeren van de fietsverlichting.

Fietsverlichtingscontrole Alkmaar
Alkmaar, woensdag 14 januari 2004.
Op woensdagochtend tussen 06.45 en 08.30 uur heeft de politie een fietsverlichtingscontrole gehouden op het Molentochtpad in Alkmaar. Hierbij zijn in totaal 53 personen bekeurd voor het niet voeren van de verlichting. Twee bromfietsers werden bekeurd wegens het brommen op het fietspad. In totaal zijn ongeveer 250 personen gecontroleerd.

Verkeerscontroles in Alkmaar
Alkmaar, 13 januari 2004.
Op dinsdagmiddag tussen13.30 en 14.45 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Daarbij zijn in totaal twaalf bekeuringen geschreven. In totaal drie wegens te snel rijden, twee voor het niet-handsfree bellen, vijf voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rechts inhalen en één voor het rijden over de fietsstrook.

Alkmaar 14 januari 2004.
Op woensdagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Noorderkade en de Muiderwaard. In totaal zijn 18 personen bekeurd. Er werden zeven bonnen geschreven wegens te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u waar 50 is toegestaan. Acht personen werden bekeurd wegens het niet dragen van de gordel, één wegens het brommen op het fietspad, één wegens een verlopen rijbewijs en één persoon omdat de auto niet was verzekerd.

Onderzoek naar beroving vrouw afgesloten
Heerhugowaard, dinsdag 13 januari 2004.
De politie in Heerhugowaard heeft het onderzoek naar een beroving op een bejaarde vrouw afgesloten. Er zijn vier minderjarige jongens, tussen de 13 en 15 jaar, uit Heerhugowaard aangehouden. Twee van hen zijn in bewaring gesteld.
De beroving vond plaats op zondagmiddag 4 januari 2004 op de Erasmuslaan. Een 79-jarige inwoonster van Heerhugowaard werd rond 15.00 uur door twee jongens overvallen. Zij trokken een tas van de schouder van het slachtoffer waarna zij verdwenen. Twee dagen later, op 6 januari 2004, meldde één van de daders zich in het politiebureau in Heerhugowaard. Hij werd daar aangehouden. Een dag later gebeurde datzelfde met een tweede verdachte. Ook hij meldde zich vrijwillig aan het politiebureau. Deze verdachten zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De twee andere verdachten zijn eveneens aangehouden maar werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. Zij zullen zich echter op een later tijdstip moeten verantwoorden voor hun aandeel in deze zaak. Het politie onderzoek is inmiddels afgesloten.