Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 14 januari

Den Helder 14-01-2004 - 16.00 uur

Man aangehouden na belediging agenten
Den Helder, dinsdag 13 januari 2004.
Dinsdagmiddag werd een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Koningsdwarsstraat. Kort daarvoor was de man aangesproken door twee surveillerende agenten over het feit dat de verdachte zijn auto geparkeerd had op genoemde straat. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. De man was het hier niet mee eens en uitte een aantal beledigende opmerkingen in de richting van beide agenten. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor in de loop van de middag weer in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole
Middenmeer, dinsdag 13 januari 2004.
Dinsdagmiddag en -avond werd op de Alkmaarseweg een onbekend aantal auto's gecontroleerd op hun snelheid. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Tien bestuurders bleken te snel te hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/u.

Loods door brand vernield
Tuitjenhorn, woensdag 14 januari 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd brand ontdekt in een opslagloods aan de Terpweg. Omdat de loods vlak bij de woning van de eigenaar stond en er gevaar bestond dat de brand over zou slaan naar de woning, zijn de bewoners gewekt. Zij hebben het huis verlaten. De loods brandde geheel uit. In de schuur stond een groot aantal kisten en landbouwwerktuigen. Ook deze werden door het vuur vernield. Zekerheid omtrent de oorzaak van de brand is er nog niet. Mogelijk dat kortsluiting in een vorkheftruck de boosdoener is geweest. De grootte van de schade is niet bekend.

Motor gestolen
Schagen, woensdag 14 januari 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een inbraak gepleegd in een garage aan de Witte Paal. Men kwam in het bedrijfspand door het vernielen van een rolluik. De inbrekers hadden het kennelijk gemunt op een motor die in de garage gestald stond. Deze bleek te zijn verdwenen. Het betreft een motor van het merk Harley Davidson, type Flstc Heritage. De motor is paars van kleur. In het voorscherm is een adelaar gegraveerd. De motor is voorzien van het kenteken MY-45-KS.

Twee verdachten aangehouden in onderzoek gestolen auto's Schagen, woensdag 14 januari 2004.
Naar aanleiding van een inbraak in een garagebedrijf aan de Fok in het afgelopen weekend zijn door de politie in Schagen twee verdachten aangehouden. Het betreft een 59-jarige man een 23-jarige man beiden afkomstig uit Oudesluis. De oudste van de twee meldde zich maandag 12 januari aan het politie in Schagen. Hij is daar aangehouden. Deze man is op dinsdag 13 januari, in overleg met justitie, weer in vrijheid gesteld. De jongste verdachte werd dinsdag 13 januari aangehouden in een woning in Oudesluis. Deze man zit nog vast en zal aanstaande vrijdag worden geleid voor de rechter-commissaris.