Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer

BESCHIKKING
ARTIKEL 8.24

Algemeen
De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en /of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergun-ning moeten hebben. Deze vergunning wordt in veel gevallen verleend door de gemeente. Op verzoek van de vergunning-houder kunnen op grond van artikel 8.24 van de Wet milieube-heer de vergun-ningvoor-schriften van een verleende vergunning worden gewijzigd, aange-vuld of ingetrokken indien deze aanpas-sin-gen geen nadelige danwel uitslui-tend gunstige gevolgen hebben voor het milieu. De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de aanpassing van de vergunning (ontwerpbeschik-king) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van de aanpassing van de vergunning (beschi-kking).

Onderwerp
Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 6 juni 2003 een verzoek om aanpassing van de vergunningvoorschriften op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een verzoek van de heer A.J. van der Zwan voor het aanpassen van de op 31 januari 1997 verleende vergunning voor een grafisch bedrijf aan de Rivium Westlaan 52 te Capelle aan den IJssel.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft besloten de vergun-ning te wijzigen, overeenkomstig het verzoek.

Inzage
U kunt de beschikking, het verzoek en de overige van belang zijnde stukken van 15 januari 2004 tot en met 25 februari 2004 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:

- in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);
- in het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR (telefoonnummer 010 - 2468 621) en bij de gemeente Capelle aan den IJssel (telefoonnummer 010 - 2848 662).

Beroep
Binnen zes weken na de begindatum van terinzagelegging van de beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschik-king;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschik-king.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuurs-recht-spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Inlichtingen
Voor informatie over het verzoek en de beschikking kunt u zich wenden tot de heer A.M. de Reuver van de DCMR, telefoonnummer 010 - 2 468 -340.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Registratuur van de DCMR (telefoonnum-mer 010 - 2 468 621).