FNV

Nederland geschokt door moord op leraar
De reacties stromen binnen bij de Algemene Onderwijs bond (AOb). Veel leden zijn zeer geschrokken door de afschuwelijke moord op de 49-jarige docent Hans van Wieren. Dat zegt woordvoerder Marc Mathies van de AOb in FNV e-Magazine van woensdag 14 januari.

De docent van het Haagse Terra College is gisteravond overleden, nadat hij in de kantine door een leerling door het hoofd was geschoten.

Woordvoerder Marc Mathies van de AOb: "Dat er zoveel reacties binnen komen geeft wel aan hoe diep dit ingrijpt. Mensen hebben de behoefte om te uiten dat ze geschokt zijn. Al is dit volgens de cijfers een incident, de gemiddelde docent staat vandaag met trillende benen voor de klas. Het geweld komt nu erg dichtbij."

Vandaag is een contactpersoon van de AOb op het Terra College om te bespreken wat de onderwijsbond kan betekenen voor de school. "Wij willen graag iets organiseren, maar wel in overleg met de school. We staan klaar om alle mogelijke steun te bieden", aldus Mathies.

Het FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag rond lunchtijd en is gratis.

Verder in dit nummer onder meer: Balkenende ook bij werkgevers niet populair; kritiek op aanpak kinderopvang; FNV Bouw achter verbod op vervuilend impregneren van hout.

14 januari 2004
FNV e-Magazine 14 januari 2004.htm