Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Gezocht: leerling met CF voor interview in de Muurkrant

14-01-2004
Voor een door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uit te geven muurkrant is freelance journaliste Tonny van der Putten op korte termijn (vóór 27 januari 2004) op zoek naar een leerling met Cystic Fibrosis op het basis of het voortgezet onderwijs. De muurkrant is gewijd aan chronisch en ernstig zieke kinderen. De leerling met CF zal een klein interview worden afgenomen voor plaatsing in deze muurkrant.

De muurkrant is bestemd voor leerlingen van de basisschool, onderwijzers en ouders. Elke basisschool in Nederland krijgt enkele exemplaren toegezonden voor bevestiging aan de muur met daarnaast een verkleinde uitgave voor ouders. Omdat de Muurkrant geheel gewijd is aan chronisch en ernstig zieke kinderen en gaat daarom ook naar diverse ziekenhuizen.

Bedoeling van het interview is om duidelijk te maken hoe belangrijk school is wanneer je ziek bent en hoe je dat een plekje moet geven. Hoe is het om school in je ziek zijn in te passen? Hoe vaak moet je school missen en wat betekent dat voor je cijfers en de contacten met je vriendjes en vriendinnetjes? Hoe pik je de leerstof toch op? Doe je dat door te leren via de computer thuis bijvoorbeeld of is er een ambulante leerkracht? Of gaat het bij jou nog anders? Het wordt dus geen verhaal over hoe ernstig de ziekte is, maar over je school en hoe je dat combineert met ernstig ziek zijn.

Wil jij geïnterviewd worden neem dan contact op met:

Tonny van der Putten
T 0180 556649
E tonny.p@tiscali.nl

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl