Ministerie van Defensie


---


---

KMA-ers liggen op schema tijdens tocht voor War Child

14-1-2004 13:50:00

Op de derde dag van hun sponsortocht voor War Child, liggen KMA-cadet Ricky de Landmeter en sergeant-majoor Francois Visser goed op schema. Ze hebben nu ongeveer 600 kilometer van de tocht afgelegd, die in totaal 2100 kilometer lang is. De route is die van de Poolse 1^ste Pantserdivisie, die in 1944 delen van Nederland en ook Breda bevrijdde. Deze loopt vanaf het strand in Normandië tot aan Wilhelmshaven in Noord-Duitsland. Van daaruit trekken de KMA-ers verder naar Warschau, om uiteindelijk te eindigen in Zagan.

Maandag startte de twee vanaf het strand in het Franse Normandië en legden 150 kilometer af naar Le Havre. Dinsdag liepen ze zes uur lang rond om uiteindelijk steeds bij Le Havre te eindigen omdat niemand hen een lift kon geven. ´s Avonds heeft een Nederlandse vrachtwagenchauffeur de twee meegenomen naar Nederland, waar ze vandaag (14 januari) de KMA hebben aangedaan. Via Stadskanaal trekken de twee nu verder naar Duitsland.

Visser en de Landmeter leggen hun tocht af zonder geld, voedsel of vervoer. Hiervoor zijn ze afhankelijk van giften van mensen onderweg. Collega-cadetten, medewerkers van de KMA en diverse bedrijven in Breda sponsoren de twee. Het met de tocht bijeengebrachte geld wordt op 23 januari tijdens het jaarlijkse Assaut op de KMA aan een vertegenwoordiger van War Child overhandigd.

2004-01-09 KMA in actie voor oorlogskinderen