Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 14/01

Tilburg, 14 januari 2004.

Agenten pakken woninginbrekers

TILBURG - Aan de Wichmanstraat hebben agenten gistermiddag om tien over twee, twee Tilburgse jongens (15 en 17 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van een poging tot inbraak in een woning in deze straat. Rond kwart voor twee kreeg de politiemeldkamer van een buurtbewoner de melding dat er werd ingebroken. Als de gewaarschuwde politie ter plaatse komt blijkt het om een inbraak in een hoekwoning te gaan en in een brandgang treffen de agenten inbrekersgereedschap aan dat dor hen is veilig gesteld. Van de melder kregen de agenten een signalement van de inbrekers en na een ongeveer 10 minuten durend onderzoek in de omgeving wist de politie de beide verdachten aan te houden. Zij zijn inverzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

TILBURG - Aan de Hestiastraat hebben agenten gistermiddag even na vier uur een 55-jarige man uit Rijen aangehouden. Hij werd in een doe-het-zelfzaak betrapt bij de diefstal van gereedschap. Met een transactievoorstel van 130 euro werd de man weer in vrijheid gesteld.

Prostituee bekeurd

TILBURG - De stringente controle door het politieteam Wilhelminapark op het prostitutieverbod in en rondom het Wilhelminapark leidde gisteravond rond kwart over negen tot het bekeuren van een 41-jarige vrouw uit Tilburg. Agenten zagen haar onderhandelen met een potentiële klant, waarna zij bij de man in zijn auto stapte en men naar een afwerkplek reed. Daar kreeg de vrouw een bon uitgereikt. Daar bleef het gisteravond overigens niet bij want ongeveer een halfuur later pikte de vrouw op de hoek van het Wilhelminapark en de Stedekestraat opnieuw een klant op en kreeg ze dus haar tweede bon.

Agenten pakken mannen op
voor openlijke geweldpleging

TILBURG - Agenten hebben gisteravond rond tien over halfelf aan de Spaarnwoudelaan twee Tilburgse mannen aangehouden. Zij zijn 41 en 57 jaar oud en zij worden verdacht van de openlijke geweldpleging op een 29-jarige Tilburger. Na onenigheid kreeg het slachtoffer een klap op een van de ogen , waarvoor de man in een ziekenhuis moest worden behandeld. Verder uitten de aangehouden verdachten ernstige bedreigingen aan het adres van het slachtoffer en zijn familie. Ook de agenten werden tijdens het transport van de verdachten met de dood bedreigd. De agressieve Tilburgers konden bij hun aanhouding door de politie pas onder controle worden gebracht na gebruik van pepperspray.

Derde controle dag levert 70 bekeuringen op

TILBURG - Vandaag hebben agenten in district Tilburg 70 fietsers bekeurd waarvan de verlichting niet in orde was. Dat gebeurde op de derde controle dag van de regionale fietsverlichtingsactie die deze en volgende week wordt gehouden. De bekeuringen vielen in Tilburg West (11), Tilburg Noord (13), Binnenstad (5), Leijdal (41

Passanten vinden dode man

TILBURG - Vanmorgen rond halfnegen hebben voorbijgangers in een sloot langs de Gelrebaan het stoffelijk overschot aangetroffen van een 90-jarige man uit Tilburg. De man had maandagavond tussen acht uur en halfnegen, zijn woning aan de Van Meterenstraat verlaten, waarna zijn familie maandagnacht de man als vermist meldde bij de politie. Sectie moet meer duidelijkheid verschaffen in de doodsoorzaak van de man. De politie onderzoekt het onder verdachte omstandigheden aantreffen van de vermiste man.

Man uit Tilburg aangehouden voor bedreiging

TILBURG - Agenten hebben vanmorgen rond tien voor halféén aan de Stationsstraat een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder deze ochtend een 35-jarige medewerkster van een pompstation aan de Tobias Asserlaan heeft bedreigd. Terwijl de man riep: "I will kill you", maakte hij een gebaar naar zijn broeksband alsof hij daar een wapen had zitten.

Winkeldief aangehouden

TILBURG - In een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten vanmiddag om twaalf uur een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd in de winkel betrapt bij de diefstal van snoepgoed.

Mannen met gestolen auto aangetroffen

TILBURG - Aan de Koopvaardijstraat hebben agenten vanmiddag om tien ov er één twee mannen uit Tilburg aangehouden tien bleek dat ze in het bezit waren van een auto die gestolen was. Op 8 januari jl. was er aangifte gedaan van diefstal van deze auto. Die werd tussen 30 december en 8 januari jl. gestolen.

Bron: Carel Bouman