Provincie Zuid-Holland




Extra subsidie Jeugdzorg

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland (GS) stellen ¤ 257 duizend beschikbaar om een aantal verbeteringen in het aanbod van jeugdzorg in te voeren in Midden-Holland. Stek, dat de jeugdzorg verzorgt, gebruikt het bedrag voor kamertraining (zelfstandig wonen), uitbreiding crisisopvang, crisisgezinshuis en intensief ambulante hulp zoals Hometraining en Intensieve Begeleiding Allochtone Gezinnen. Het bedrag is eenmalig en komt bovenop de al eerder toegekende subsidie van bijna zes ton.

Met hulp van de provincie Zuid-Holland is in de regio Midden-Holland één sterke jeugdzorgorganisatie gevormd. Sinds juli vorig jaar is het Regionaal Centrum Jeugdhulpverlening Midden-Holland (RCJ) met Stek gefuseerd. Inzet is een financieel gezonde organisatie voor jeugdzorg te hebben die volgens de eisen van de nieuwe wet op de jeugdzorg hulp kan bieden aan jeugdigen en ouders.

De nieuwe wet op de jeugdzorg vereist straks dat aan jeugdigen en ouders op maat gesneden hulp wordt geboden. De hulp moet aansluiten op de capaciteiten en mogelijkheden van de cliënt. Daarnaast moet het aanbod flexibel zijn zodat de intensiteit gedurende het zorgtraject kan variëren, afhankelijk van de behoefte. Doel van de fusie tussen het Regionaal Centrum Jeugdhulpverlening Midden-Holland (RCJ) en Stek per 1 juli 2003 was om in de regio Midden-Holland voldoende schaalgrootte te hebben om een dergelijk multifunctioneel en flexibel jeugdzorgaanbod tot stand te brengen.

Bron: afdeling communicatie, telefoon 070 441 66 22 Zie ook: http://www.zuid-holland.nl