Gemeente Tilburg

Bezoekadres Stadhuisplein 130

Postadres Postbus 717 5000 AS Tilburg

Doorkiesnummer 013 542 86 77 Faxnummer 013 542 90 71

Beleidsontwikkeling Economie Milieu Ruimtelijke Ordening Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwijs en Jeugd

Nummer BO 2004 002

Datum 14 januari 2004

Onderzoek behoud deel cursusaanbod Terra Nova

Adviseurs maken plan voor beëindiging activiteiten volksuniversiteit

De heer Roel van Gurp, oud wethouder van de gemeente Tilburg, en mevrouw Mieke Maas van Van Naem & Partners zijn door het college aangesteld als vereffenaars voor de voorgenomen beëindiging van de activiteiten van Terra Nova.

In november 2003 heeft het bestuur van Terra Nova, na verschillende gesprekken met de gemeente, besloten dat het wegens subsidievermindering onmogelijk is verder te gaan met haar activiteiten. Per 1 augustus 2004 houdt Terra Nova dan ook op te bestaan.

Zowel het bestuur van Terra Nova als het college vinden het belangrijk dat de belangen van het personeel en de cursisten goed behartigd worden. Om die reden zijn twee adviseurs aangesteld. De heer Van Gurp en mevrouw Maas krijgen de taak voor 15 februari 2004 alle aspecten te inventariseren die nodig zijn om tot een goede verevening van Terra Nova te komen. Daarna wordt er een plan opgesteld om voor 1 augustus 2004 te komen tot beëindiging van de activiteiten van Terra Nova. Daartoe behoort een voorstel en advies over de doelgroepen waarvoor behoud van cursusaanbod relevant is, en waar dat cursusaanbod kan worden ondergebracht. Hiermee wordt de basis gelegd voor een notitie over 'een leven lang leren' die het college aan de raad heeft toegezegd te zullen voorbereiden.

Doelstelling is en blijft dat met ingang van 1 augustus 2004 de activiteiten van Terra Nova zijn beëindigd en dat die groepen, die door de gemeente van belang gevonden worden, elders een cursusaanbod krijgen.

Voor de pers: