Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 14/1

Bergen op Zoom, 14 januari 2004

In Ossendrecht gestolen auto gebruikt bij ramkraak in Brecht (B)

BRECHT/MERKSEM (B): Uit onderzoek is gebleken dat een personenauto VW Golf, die in de nacht van maandag op dinsdag is gebruikt bij een ramkraak in Brecht België, op 30 december 2003 is gestolen bij een inbraak aan de Dorpsstraat in Ossendrecht. Na de ramkraak werd de auto in Schoten (B) door een politiesurveillance opgemerkt. De auto vluchtte daarna het Jaagpad op aan het Albertkanaal in Merksem en belandde ter hoogte van de Vaartkaai in het water. Van de inzittenden, beiden 17 jaar oud, bleek er een te zijn verdronken. De andere verkeert nog in levensgevaar. Momenteel wordt de betrokkenheid van beide jongens met de inbraak in Ossendrecht onderzocht.

Politie let op stropers

HUIJBERGEN/OSSENDRECHT: Afgelopen week zijn stropers actief geweest aan de Walsestraat/Bergsebaan in Huijbergen en de zandafgraving aan de Molendreef in Ossendrecht. De beheerder van het gebied maakte de politie hierop opmerkzaam. Uit het dierenbestand worden vier reegeiten vermist.

Politie houdt vier mannen aan voor softdrugs

HOOGERHEIDE: Dinsdagavond zijn tijdens een verkeerscontrole op Rijksweg A4 vier Belgen aangehouden. Een 28-jarige Belg uit Menen-Lauwe is aangehouden omdat hij 385 gram softdrugs in zijn auto vervoerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden. Drie andere Belgen kregen respectievelijk boetes van 100 euro en 120 euro, voor het in bezit hebben van 8 gram en 15 gram softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie controleert fietsverlichting

HOOGERHEIDE: Woensdagochtend heeft de politie tussen 07.30 en 08.15 uur op de Antwerpsestraatweg ter hoogte van de carpoolplaats een verlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 14 scholieren een bekeuring voor het niet correct voeren van hun fietsverlichting.

Politie controleert snelheid

HOOGERHEIDE: Woensdagochtend is tussen 08.30 en 09.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Duinstraat. Van de 231 passanten bleken er 65 in overtreding te zijn.
De hoogst gemeten snelheid in deze 30 km zone bedroeg 50 km per uur. Tussen 10.30 en 11.30 is de snelheid gemeten in de 50 km zone op de Scheldeweg. Van de 737 passanten bleken er 66 in overtreding te zijn. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 81 km per uur.

Politie zoekt getuigen

RUCPHEN: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een autobestuurder op de kruising Scherpenbergsestraat-Zundertseweg een lantaarnpaal omvergereden. De bestuurder is hierna doorgereden. De lantaarnpaal is waarschijnlijk omvergereden door een roodkleurige personenauto omdat er nog wat verfresten op de paal zaten. De politie is op zoek naar mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Diefstal bloempotten

SINT WILLEBRORD: Uit de zijtuin van een woning aan de Vlaanders zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee roodstenen bloempotten gestolen.

Politie controleert coffeeshops

ROOSENDAAL: Dinsdagavond heeft speciale politieteam Courage twee gedoogde coffeeshops gecontroleerd. Bij de coffeeshop aan het Stationsplein zijn geen overtredingen geconstateerd. Bij een coffeeshop aan de Molenstraat was in eerste instantie de beheerder, een 41-jarige man van Bergen op Zoom, niet in de zaak aanwezig. Deze kwam echter later wel de zaak binnen. Ook bleek de handelsvoorraad te bestaan uit 554 gram softdrugs terwijl 500 gram is toegestaan. De beheerder van deze coffeeshop is hiervoor aangehouden en de softdrugs is in beslaggenomen. De beheerder kreeg een boete van 1100.-. Een 45-jarige man uit Roosendaal, een bezoeker van de shop, gooide 200 gram Hashish weg. Dit werd echter gezien door een politieman waar op deze man is aangehouden. De plak Hashish is in beslaggenomen en de man kreeg een boete van 440.-.
Ook had een bezoeker van de coffeeshop nog een boete open staan voor 1200.-. Ook deze man is aangehouden en betaalde deze boete. Alle aangehouden personen zijn na het opmaken van een proces-verbaal en de betaling van de boetes in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Dinsdagochtend ontdekte een werknemer van een bedrijf aan Kuisel dat er was ingebroken in zijn bedrijf. Het pand was maandagavond rond 20.00 uur afgesloten. Toen hij dinsdagochtend om 06.30 uur weer terug kwam zag hij dat er goederen waren verdwenen van het terrein. Ook stond er een kar tegen een hek die vermoedelijk is gebruikt om de gestolen goederen te verplaatsen. De goederen die worden vermist bestaan grotendeels uit aluminium profielen en lood. Vermoedelijk is er gebruik gemaakt van een voertuig met laadruimte of aanhangwagen, gezien de hoeveelheid en de grootte van de weggenomen goederen. De dader is op het terrein gekomen door over het hek te klimmen.

Inbraak in winkel

ROOSENDAAL: Woensdag is aangifte gedaan van inbraak in een winkel aan de Nispensestraat. De ruit van de toegangsdeur was ingegooid of ingeslagen en zo kon de dader(s) het pand betreden. Binnengekomen is een vitrine voor het grootste deel leeggehaald. In de vitrine zaten sieraden.

Politie neemt winkeldief mee naar bureau

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag is er door een medewerker van een supermarkt aan de van Beethovenlaan gemeld dat er een winkeldief was aangehouden. Deze man, een 34-jarige inwoner van Axel, had goederen in zijn jas gestoken en wilde deze zonder te betalen meenemen. Dit was gezien door winkelpersoneel. De man is door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij bekende hier de diefstal en een proces-verbaal is opgemaakt.

Bron: Karen de Groot