Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum woensdag 14 januari 2004                                       
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Politie vermoedt misdrijf vermiste Hennie Klein Overmeen


Het Recherche Bijstand Team dat onderzoek doet naar de sinds donderdagavond 4 december vermiste 53-jarige Nijmegenaar Hennie Klein Overmeen heeft aanwijzingen dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. Welke aanwijzingen dat zijn kan de politie in belang van het onderzoek niet meedelen.
Het rechercheteam draait nog steeds op volle sterkte en is bezig met in het kaart brengen van de periode tot aan zijn verdwijning. Daartoe behoort relatieonderzoek. Van familie, vrienden en kennissen tot en met de leden van clubs waar hij lid van was. Al deze personen worden voor zover nodig gehoord. Op donderdagavond 4 december zou Hennie Klein Overmeen in de Nieuwe Dukenburgseweg, in de buurt van waar hij woont rond 20.15uur op de bus richting centrum zijn gestapt. Daarna is de politie het spoor bijster. Het onderzoek wordt voortgezet.


Onderzoek dood Peter Bergers

Ten aanzien van de dood van Peter Bergers die aan de Delistraat in Nijmegen heeft gewoond is het rechercheteam inmiddels in sterkte teruggebracht tot enkele rechercheurs die de nog lopende zaken afwikkelen. De politie heeft niet kunnen vaststellen of hij door geweld of door een ongeval om het leven is gekomen. De 37-jarige Bergers overleed in een ziekenhuis op maandag 24 november waar hij op zondag 17 november in het ziekenhuis werd opgenomen wegens hersenletsel. Dat hersenletsel is veroorzaakt door geweld van buitenaf. Maar hoe dat letsel precies is ontstaan heeft de politie, ondanks intensief onderzoek waaronder vele getuigenverhoren, passantenonderzoek in het Nijmeegse uitgaanscentrum en sporenonderzoek niet kunnen vaststellen. Omdat de oorzaak van het geweld niet is vastgesteld is dit onderzoek niet gesloten en zal het de aandacht van de politie blijven houden. Wanneer er zich nieuwe feiten voordoen zal het onderzoek weer worden geĂŻntensiveerd.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --