Politie Zuid-Holland-Zuid

14/01 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-01-2004 - Persberichten District II

INBRAKEN IN AUTOS
SLIEDRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag 14 januari is ingebroken in 10 autos. Op de Weresteyn werd 7 keer ingebroken. Op de Prickwaert werd 2 keer ingebroken. Ook vond een auto-inbraak plaats op de Koningsweer. Bij de meeste autos werd een ruitje ingeslagen. Uit de autos werden onder andere radio- en cd-spelers, cds, een digitale camera en kleding gestolen. De inbraken hebben vermoedelijk rond 5.00 uur s morgens plaatsgevonden.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van de inbraken hebben gezien of gehoord. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

GRANAAT GEVONDEN
ALBLASSERDAM- Op een bouwterrein aan de Oude Torenweg is een granaat aangetroffen. Deze granaat heeft een afmeting van 23 * 8,5 cm. Personeel van een bedrijf dat werkzaamheden op het bouwterrein uitvoerde, trof de granaat aan op maandagmiddag 12 januari. Op dinsdagmiddag 13 januari is de granaat verwijderd onder toeziend oog van de brandweer en het bomteam van politie. De granaat was al verschoten. Hierdoor kon het Explosieve Opruimings Commando de granaat veilig afvoeren.

BEDRIJFSONGEVAL
GORINCHEM- Bij een bedrijf aan de Arkelsedijk zijn twee mensen lichtgewond geraakt. Op woensdagmorgen 14 januari ontstond een lekkage bij het lossen van kalk met behulp van een tankauto. Hierbij kwam een wolk kalk vrij. De werknemers, een 36-jarige man uit Dordrecht en een 45-jarige man uit Dalfsen kregen dit in hun ogen. Het bleek niet gevaarlijk. De mannen werden voor een oogspoeling per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de kalk zich niet verder kon verspreiden. Een firma heeft de overgebleven kalk met een tankauto weggehaald.

SNELHEIDSDUIVEL
WIJNGAARDEN- De politie heeft het rijbewijs van een 52-jarige man uit Noordeloos ingevorderd. Deze man reed op woensdagmiddag 14 januari over de N214 met een snelheid van 140 km/uur. Hier is een snelheid van 80 km/uur toegestaan. De man werd aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren.