Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 13 januari 2004 (14-01-2004)

Ruiterroutenetwerk Taxandria
Het Brabants Bureau voor Toerisme (BBT) is op dit moment bezig de bestaande ruiterroutes in Midden-Brabant - die onderdeel uitmaken van het grensoverschrijdende ruiterroute-netwerk Taxandria - te verbeteren. Het gehele tracé wordt verbeterd, de bewegwijzering wordt aangepast (of verbeterd) en er wordt een vernieuwde kaart uitgegeven. Omdat een deel van de route loopt over gronden die eigendom zijn van de gemeente Hilvarenbeek, vraagt het BBT toestemming voor het uitzetten en markeren van dit deel van de route. Het college verleent toestemming onder de voorwaarde dat het tracé overeenkomt met de toekomstige bestemming van de zandwegen die zijn opgenomen in het Landinrichtingsplan De Hilver.

Strooiroutes gladheidbestrijding
In april 2000 is het gladheidbestrijdingsplan vastgesteld en - als onderdeel van dit plan - ook de strooiroutes. Uitgangspunt is dat de hoofdwegen en fietspaden binnen twee uur gestrooid moeten zijn. Aangezien gebleken is dat voor het strooien van fietspaden meer tijd nodig is - dat gebeurt namelijk per tractor terwijl voor de wegen autos worden ingezet - worden met ingang van het nieuwe strooiseizoen de routes enigszins aangepast, zodat het uitgangspunt toch verwezenlijkt kan worden.

Subsidiejaarprogramma 2003
Jaarlijks - bij de begrotingsbehandeling - stelt de gemeenteraad het subsidiebudget vast. Dit budget geldt als plafond voor te verstrekken subsidies. Omdat het totale welzijnsterrein is onderverdeeld in een aantal categorieën (zoals bijvoorbeeld jeugd, ouderen, cultuur) is per categorie een afzonderlijk subsidieplafond vastgesteld. In vervolg op de vaststelling van dat budget heeft het college nu het jaarprogramma 2004 vastgesteld op een totaalbedrag van 1.306.488,00. Het jaarprogramma - met daarin een lijst van instellingen die in aanmerking komen voor subsidie - wordt opgesteld aan de hand van:

de Nota Harmonisatie Subsidiebeleid (waarin per beleidssector de doelstellingen en beleidsuitgangspunten zijn beschreven) en

de subsidieplafonds.
Tegelijk met de vaststelling van het jaarprogramma zijn de budgetsubsidies over 2001 (gedeeltelijk) en 2002 definitief vastgesteld. Via een publicatie in de gemeenterubriek in de Hilverbode worden de inwoners geïnformeerd over het vaststellen van het jaarprogramma én de hoogte van de verschillende subsidieplafonds.

Uit eerdere collegevergaderingen

Dwangsom
Geconstateerd is dat op een perceel aan de Wilhelminadijk in Haghorst puin wordt gebroken. Dit is strijdig met de bepalingen van het bestemmingsplan. De heer Reijrink (eigenaar van het perceel) is aangeschreven naar aanleiding van deze overtreding, maar dit heeft (nog) niet tot resultaat geleid. Het college heeft daarom besloten handhavend op te treden tegen de overtreding en een dwangsom op te leggen van 10.000,00 per geconstateerde overtreding tot een maximum van 100.000,00.

Relevante informatie:
Vergadering College B&W van 13-1-2004