Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 januari 2004


Epe - verkeerscontroles


De politie van Epe heeft dinsdag enkele verkeerscontroles gehouden. Van 08.00 tot 09.00 uur werd gecontroleerd op rijden door rood op de kruising Hoofdstraat/Julianalaan. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal.
In de vroege ochtenduren werd ook een verlichtingscontrole gehouden tussen Epe en Heerde. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven wegens onvoldoende verlichting. Op de Eperweg werd verder die ochtend gecontroleerd waarbij één bestuurder werd bekeurd voor niet handsfree bellen. Een andere bestuurder had geen juiste kentekenplaat op de aanhangwagen en kreeg hiervoor een bekeuring.


Wapenveld - winkeldiefstal

Een 23 jarige man uit Wapenveld is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij in een winkel aan de Stationsweg de kassa voorbij liep zonder daarbij rookartikelen af te rekenen. Tegen de man volgt een proces-verbaal.


Ermelo / Putten - radarverklikkers in beslag genomen


De politie in Ermelo heeft dinsdag tijdens controle in een personenauto een radarverklikker aangetroffen en vervolgens in beslag genomen. De verantwoordelijke bestuurder betrof een 36 jarige automobilist uit Putten.
Bij een controle op de Halvinkhuizerweg in Putten, trof de politie een radarverklikker aan in een personenauto van een 33 jarige Puttenaar.
Beide bestuurders kunnen van de officier van justitie een boete van 250 euro verwachten.


Putten - hennepkwekerij


Op de zolder van een woning aan de A. van Loenenstraat in Putten trof de politie dinsdagmorgen een kleine hennepkwekerij aan. Er stonden 62 planten, die in beslag genomen zijn. Ook enkele lampen en andere benodigdheden zijn in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij een 37 jarige man uit Putten is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Putten - verkeerscontrole

De politie hield dinsdagochtend op de Halvinkhuizerweg in Putten een verkeerscontrole.
Tijdens de controle werd een automobilist bekeurd voor het rijden met een radarverklikker (zie hierboven).
Verder bleek één bromfiets een te hoge constructiesnelheid. Eén brommer reed met een te een versleten achterband. Verder vielen er bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs, rijden met mistlichten, rijden zonder geldige APK en rijden zonder gordel.


Harderwijk - diefstal bestelbus


Een 43 jarige man uit Harderwijk deed aangifte van diefstal van zijn bedrijfsauto. De bus, een witteVolkswagen LT 28 TDI, stond geparkeerd op de J.P. Heyelaan in Harderwijk en werd in de nacht van maandag op dinsdag jl weggenomen. In de auto bevond zich een handelsvoorraad met enkele ATB fietsen en huishoudelijke artikelen.


Harderwijk - diefstal uit horecazaak


Bij een horecazaak aan de Markt in Harderwijk is in de nacht van maandag op dinsdag een geldbedrag ontvreemd. Hoe men is binnen gekomen, is nog onduidelijk. Het geld werd uit de kantoorruimte ontvreemd.


Harderwijk - apparatuur ingenomen na overlast


Een 33 jarige bewoner van de Helmbloemmeen uit Harderwijk is zijn geluidsapparatuur kwijt. De politie heeft de apparatuur dinsdagavond uit zijn woning weggehaald nadat hij eerder gewaarschuwd was en daarna opnieuw de volumeknop omhoog draaide. De man krijgt een proces-verbaal.


Harderwijk - controles


Op de Hoofdweg in Harderwijk is maandagavond een lasersnelheidscontrole gehouden. Vijf bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid was 77 km.per uur.
Tijdens de snelheidsmeting werden ook de fietsers op het fietspad in de gaten gehouden. Vier van hen reden zonder licht en kregen een bekeuring.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --