2e persbericht van woensdag 14 januari 2004

Eindhoven 14-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

* Woensdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur zijn bij een verkeerscontrole op de kruising Vestdijk/Ten Hagestraat 68 processen verbaal uitgeschreven. Het gaat om: 28x autogordel, 15x snelheid, 16x rood licht, 3x mistlampen, 2x mobiel bellen, 1x rijden over voetpad door een personenauto, 1x geen voorrang aan voetganger en 1x rijden over de busbaan.

* Op de Tongelresestraat en de Insulindelaan zijn woensdag tussen 8.00 en 9.00 uur roodlichtcontroles gehouden. Er werden 10 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die het rode stoplicht negeerden.

Helmond: Inbraak in woning

Uit een woning aan het Theo Driessenhof zijn onder meer een dvd-speler en sieraden weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend tussen 8.00 en 10.15 uur. Eerst werd een ruit van de achterdeur ingeslagen. Daarna werd de sleutel, die nog in het slot zat, omgedraaid. Daardoor kon de deur worden geopend.

Eersel: Spaarkas weg na inbraak

Bij een inbraak in een eetgelegenheid aan de Lindestraat is de spaarkas weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 1.30 uur. Twee ruiten aan de voorkant van de zaak zijn ingegooid, waarna de kas is gestolen. Het is onbekend wat er in zat.

Nuenen: Insluiping in woning

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingeslopen in een woning aan de Anderegglaan. Daarbij werden twee saxofoons en twee fotocameras weggehaald. Een buitendeur van de woning was niet afgesloten.

Nuenen: Paardrijspullen weggehaald

Bij een inbraak in een garage bij een woning aan de Opwettenseweg is een aantal goederen weggehaald. Er verdwenen onder meer een compressor, enkele paardrijzadels en andere benodigdheden voor het paardrijden. De inbraak gebeurde tussen maandagavond en dinsdagochtend. De deur van de garage werd geforceerd.

Valkenswaard: Gestolen bestelbus uitgebrand

Een bestelbus die in de nacht van dinsdag op woensdag werd weggehaald, is woensdagochtend uitgebrand teruggevonden. De wagen stond geparkeerd aan de Willibrorduslaan. Rond 9.30 uur werd de bus uitgebrand teruggevonden in een bos aan de Pastoor Heerkensdreef.

Asten/Deurne: Autogordelcontrole

In de centra van Deurne en Asten zijn woensdagochtend tussen 8.45 en 10.30 uur autogordelcontroles gehouden. In de 75 gecontroleerde voertuigen had iedereen zijn autogordel om; er werden dus geen bekeuringen uitgeschreven.

Leende/Maarheeze: Autogordelcontrole

Op de Valkenswaardseweg in Leende en de Stationsstraat in Maarheeze zijn woensdagochtend autogordelcontroles gehouden. In totaal kregen twee van de 40 gecontroleerde bestuurders een bekeuring.

Lage Mierde: Gereedschap weg na inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een schuur bij een woning aan de Hellaren. Een deur van de schuur is opengebroken, waarna er onder meer elektrisch gereedschap, twee lasapparaten en een compressor werden weggehaald.