Gemeente Lisse

14-01-2004 Plantsoendienst erkend opleidingsbedrijf

detail: Plantsoendienst erkend opleidingsbedrijf Op 6 januari 2004 heeft de Plantsoendienst van de gemeente Lisse de status van erkend opleidingsbedrijf voor het middelbaar groen onderwijs gekregen. Leerlingen kunnen nu bij de Plantsoendienst het praktijkgedeelte van hun opleiding volgen.

Een beroepsopleiding is pas compleet als een leerling kennis en ervaring opdoet in de praktijk. Met theorie alleen kom je er niet. Maar de beroepspraktijkvorming (voorheen stage of leerlingwezen) heeft alleen zin als een leerling op het bedrijf met zoveel mogelijk aspecten in aanraking komt en daar goed wordt begeleid, bij voorkeur in een erkend opleidingsbedrijf door een geschoolde praktijkopleider.

Een bedrijf met de status van opleidingsbedrijf voldoet aan diverse kwaliteitscriteria, die zijn vastgesteld door vertegenwoordigers van het onderwijs en het bedrijfsleven. Belangrijke criteria zijn onder andere of het opleiden geïntegreerd is in de bedrijfsvoering, of er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de begeleiding en de werkzaamheden zinvol zijn.

Voor bedrijven is het waardevol als er af en toe iemand met een frisse blik naar het bedrijf kijkt. Een leerling-medewerker of stagiair kan dat. Ook kan een stagiair hulp bieden op het bedrijf. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Als een bedrijf leerlingen van een (v)mbo-groen praktijkervaring wil laten opdoen, moet het bedrijf zich laten erkennen door Aequor. De erkenning waarborgt de kwaliteit van het praktijkdeel van de opleiding, zodat de medewerkers van morgen gedegen geschoold zijn in theorie én praktijk.

De Plantsoendienst houdt zich bezig met het aanleg en onderhoud van openbare groenvoorzieningen, het beheer en onderhoud watergangen en het onderhoud van het sportpark.

Aequor, het kennis- en communicatiecentrum voedsel en groen, zorgt onder meer voor de aansluiting van het middelbaar beroepsonderwijs op de behoeften van het bedrijfsleven.

Meer weten?

Plantsoendienst gemeente Lisse
Hoofd afdeling: de heer H. van der Kaaden
Adres: Vennestraat 3, 2161 LE Lisse
tel (0252) 433 218
fax (0252) 433223
e-mail pd@lisse.nl

Aequor
Horaplantsoen 18
6717 LT EDE
tel (0318) 64 95 00
fax (0318) 64 19 18
e-mail: info@aequor.nl
website: www.aequor.nl