Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 005
Datum: 14 januari 2004

Kleine Friese ICT bedrijven presenteren zich succesvol

Met een bijdrage van E 47.500,- stimuleren Gedeputeerde Staten van Fryslân de deelname van kleine Friese ICT-bedrijven aan het landelijke ICT & Networking Event dit jaar in Amsterdam. Tijdens deze vakbeurs, krijgen 15 kleine ICT-bedrijven de kans zich als Fries Platform te presenteren aan een grotere en internationale markt. In het Friese Platform zijn ook het Friese bedrijfsleven en de hoger onderwijsinstellingen vertegenwoordigd. De bijdrage wordt gedekt uit het Sociaal Economisch Budget (SEB). De ICT-bedrijven en sponsors dragen eenzelfde bedrag bij.

Vorig jaar werd voor het eerst door het Friese Platform in deze vorm deelgenomen aan de ICT-vakbeurs. De ICT-Vereniging Friesland wilde hiermee Friese ICT-bedrijven de kans geven zich te profileren aan een groot aantal bedrijven en overheidsinstellingen van buiten de provincie. Tijdens deze eerste presentatie zijn zo'n 1100 nieuwe contacten gelegd. Contacten die ook geleid hebben tot extra opdrachten en een omzetstijging van zo'n E 150.000.
Het Networking Event trekt bezoekers uit de Zakelijke Dienstverlening, Handel en Industrie, Overheid en Gezondheid aan.

Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735 Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl


---- --