Fortis Bank

Een aanvraag tot notering van deze effecten is ingediend bij de Securities and Exchange Commission in de Verenigde Staten maar is nog niet gehonoreerd. Effecten mogen niet worden verkocht en een aanbod tot koop mag niet wordengeaccepteerd totdat de aanvraag voor een beursnotering gehonoreerd is. Dit persbericht is geen aanbod om effecten te verkopen noch een uitnodiging tot aankoop daarvan. Tevens mogen deze effecten niet worden verkocht in enige staat of land waarin een dergelijke uitnodiging of verkoop voorafgaand aan registratie of kwalificatie volgens de effectenwetgeving in een dergelijke staat of land onrechtmatig is. 1

Persbericht
Brussel / Utrecht, 14 januari 2004

Fortis maakt bandbreedte bekend voor uitgiftekoers van Fortis aandelen in Amerikaanse verzekeringsactiviteiten Rue Royale 20 Fortis maakt bekend dat zijn Amerikaanse verzekeringsbedrijf, waarvan de naam zal worden 1000 Brussel gewijzigd van Fortis, Inc. in Assurant, Inc. ('Assurant'), vandaag een geamendeerde België verklaring tot registratie heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Hierin wordt een indicatieve bandbreedte van USD 20,- tot 22,- per aandeel aangegeven voor de beursintroductie. Door Fortis zal indirect 80 miljoen aandelen worden Archimedeslaan 6 aangeboden aan beleggers in de Verenigde Staten, ofwel ongeveer 55% van het kapitaal van 3584 BA Utrecht Assurant bij het afsluiten van de IPO, exclusief een eventuele overtoewijzingsoptie. Het Nederland daadwerkelijke percentage van Assurant's kapitaal dat verkocht wordt, kan variëren afhankelijk van de definitieve uitgiftekoers, die naar verwachting zal worden vastgesteld - www.fortis.com afhankelijk van de marktomstandigheden - begin februari.

Assurant is de naam van de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten van Fortis, een internationale financiële dienstverlener. De verzekeringsactiviteiten in de VS bestrijken op dit moment vier terreinen. De divisie Health levert ziektekostenverzekeringen aan particulieren en kleine ondernemingen en ziektekostenverzekeringen voor een korte termijn. De divisie Pre-Need is actief op het gebied van in-natura uitvaartverzekeringen. De divisie Employee Benefits is gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheids-, tandarts- en overlijdensrisicoverzekeringen voor werkgevers en hun personeel. De werkmaatschappij Assurant Solutions werkt samen met toonaangevende financiële instellingen, autodealers, leveranciers van prefab-woningen en detailhandelketens bij het aanbieden van speciale risicobeheerproducten en -diensten aan de consument, waaronder verzekeringen, garanties en bepaalde loyalty-programma's.

Zoals bekendgemaakt in 2003 sluit de voorgenomen beursintroductie aan bij de strategie van Fortis om zich te richten op zijn kernactiviteiten en -markten, de Benelux, Europa en Azië.

Voor nadere informatie:

Perscontacten:
Brussel: 32 (0) 2 565 35 84 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 49 Investor Relations:
Brussel: 32 (0) 2 510 52 28 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 46


---- --