Gemeente Zwolle

Subsidieverordening stedelijke vernieuwing

Datum uitgave: 14-01-2004

Onderwerp: monumentenzorg
Nieuwe mogelijkheden voor bezitters oude panden, ouderen en minder validen

Bent u in het bezit van een gemeentelijk monument of woont u in een pand dat ouder is dan 30 jaar? Kan uw woning aan de buitenzijde wel een opknapbeurt gebruiken? Of moet uw woning binnen aangepast worden, zodat u hier langer zelfstandig kunt blijven wonen? Lees dan de informatie in de folder 'Subsidieverordening Stedelijke Vernieuwing'. Misschien komt u wel in aanmerking voor subsidie!

Deze nieuwe gemeentelijke verordening vervangt de oude subsidieverordening 'Stadsvernieuwing Zwolle'. Er is ook een aantal nieuwe subsidiemogelijkheden opgenomen. In hoofdlijnen gaat het om de volgende drie regelingen:
· Ingrijpende verbetering van panden ouder dan 30 jaar Subsidie voor een opknapbeurt van de buitenzijde van een pand. Dit geldt niet alleen voor monumenten, maar ook voor panden ouder dan 30 jaar, inclusief woonschepen en woonwagens. Tevens kunt u een aantrekkelijke premie verdienen als u een gezamenlijk verbeterplan maakt met uw buren.
· Onderhoud van gemeentelijke monumenten Subsidie kan éénmaal in de drie jaar aangevraagd worden, vóórdat met onderhoud wordt begonnen.
· Aanpassen van woningen voor ouderen en minder validen ('opplussen') Een nieuwe regeling voor kleine aanpassingen in de woning, zodat deze beter geschikt is voor zelfstandige bewoning door ouderen en mensen met een lichte handicap.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 13-01-2004 tot 26-01-2004