Politie Flevoland

Aanhouding na achtervolging

Almere - Lelystad 14-01-2004 - Een automobilist werd dinsdagmiddag op de Buitenring door een politieauto geklokt op 130 km/h, terwijl daar 80 km/h is toegestaan. Na het geven van een stopteken zette de automobilist zijn auto niet aan de kant van de weg stil, maar stoof er vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette.

De achtervolging ging over de A-6 naar Lelystad, waarbij de verdachte met een snelheid van ruim 150 km/h allerlei rare capriolen uithaalde. Inmiddels was het kenteken van de auto opgevraagd, waarbij bleek dat de auto vijf dagen geleden in Almere gestolen was.

De verdachte sloeg op het laatste moment, vlak voor een vrachtauto langs, bij de afrit Lelystad-Zuid af. Ook op de Larserdreef bracht de verdachte het overige verkeer behoorlijk in gevaar. Op de Zuigerplasdreef werd de vluchtauto door meerdere politieauto's ingesloten en tot stoppen gedwongen. Hierbij liepen twee dienstauto's lichte schade op. De bestuurder en passagier van de vluchtauto, beiden komend uit Almere (32 en 31 jaar) zijn aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te rijden (250 ug/l (0,56 promille)).

De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Hert rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.