Provincie Flevoland




Groen licht voor Actieprogramma Medisch-Technologie Flevoland

Het college van Gedeputeerde Staten heeft ingestemd met de uitvoering van een Actieprogramma dat zich speciaal richt op de ongeveer 130 bedrijven en instellingen die zich in Flevoland bezig houden met medische technologie. Het actieprogramma wordt gefinancierd door de Europese Unie, de gemeente Almere en de provincie zelf.

Gedeputeerde Andries Greiner van Economische Zaken is verheugd met het groene licht voor het actieprogramma. Hij ziet de bedrijven op medisch-technologisch gebied in Flevoland, ondanks het ontbreken van een aansprekend kenniscentrum zoals een Universiteit, als een kansrijke groeisector die alle mogelijke steun van de provincie verdient. De medische technologie is ook een van de speerpunten van het economisch beleid van de provincie.

Doelstelling actieprogramma

Doelstelling van het actieprogramma is om de betreffende bedrijven en instellingen zowel individueel als via gezamenlijke netwerkvorming te versterken. Beoogd wordt om met name het innovatiepotentieel en de concurrentiekracht van de bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Het programma loopt van 1 januari 2004 tot 1 mei 2005. Het voorziet in een aantal concrete acties voor medisch-technologische bedrijven, zoals workshops omtrent een voor de bedrijfstak relevant thema, informerende nieuwsbrieven en een uitgebreid individueel advies- en begeleidingstraject voor alle bedrijven. Het programma wordt uitgevoerd door twee onafhankelijke adviesbureaus, Van Paassen Consultancy BV en Seijgraaf Consultancy BV, die zijn gespecialiseerd in medisch-technologische bedrijven.

Geen kosten voor bedrijven

Deelname aan het programma is volledig kosteloos. Het is de bedoeling dat alle bedrijven aan de hand van de bij de provincie bekende adresgegevens bezocht worden. Om hier zeker van te zijn, kunt u zich natuurlijk ook zelf aanmelden bij de projectleider
Medisch-Technologie, drs. Sicco de Haan, telefoon 0320 265307 of per mail.