3 e persbericht van woensdag 14 januari 2004

Eindhoven 14-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Laptoptas gestolen

Op de Amazonenlaan is woensdag rond 18.15 uur de laptoptas van een 57-jarige man uit Nuenen gestolen. De man fietste over het fietspad van de eerdergenoemde straat toen plotseling een scooter met daarop twee personen aan kwam rijden. De passagier duwde de man waardoor hij viel. Zijn laptoptas, die achterop zijn bagagedrager zat, schoot hierdoor los en kwam op het fietspad terecht. De bijrijder was inmiddels van de scooter gestapt, pakte de tas en vervolgens reed het duo weg met de buit. In de tas zaten onder meer een laptop, diverse pasjes, een GSM en een rijbewijs.

Eindhoven: Man vernielt ruit voordeur

Op de Stephensonstraat is woensdagavond rond 19.15 uur een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding de ruit van de voordeur van de woning van zijn 41-jarige ex-vrouw hebben vernield. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Aalsterweg is woensdag een verkeerscontrole gehouden. Hier werden vier bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het rijden op een bromfiets zonder certificaat, één voor het rijden zonder helm en twee voor het rijden door rood. Ook op de Vestdijk werd woensdagmiddag nog een verkeerscontrole gehouden tussen 14.30 en 15.30 uur. Hier werden
1.080 voertuigen op snelheid gecontroleerd, waarvan 9 werden bekeurd omdat ze harder reden dan 50 km/u. Verder werden hier nog vier bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en twee voor het voeren van mistlampen.

Eindhoven: Fietster gewond

Op de kruising Fransebaan - Savoiepad is woensdagmiddag rond 14.10 uur een 16-jarig meisje uit Son gewond geraakt. Zij fietste over het Savoiepad en kwam op de eerder genoemde kruising in botsing met een 42-jarige automobiliste uit Eindhoven. De automobiliste reed over de Fransebaan en verleende geen voorrang aan het meisje dat van links aan kwam rijden. De fietster is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Deurne: Verdachte van diefstal auto aangehouden

Politie Limburg-Noord heeft woensdagmiddag rond 14.50 uur een 47-jarige man uit Helmond aangehouden omdat hij probeerde in te breken in een auto in Venray. De verdachte bleek vervolgens in het bezit van een auto die op 30 december 2003 was weggenomen vanaf het Dennenveld in Deurne. Hierop is de verdachte overgedragen aan Politie Brabant Zuid-Oost waar hij verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Geldrop: Aanhouding na in brand steken isolatiemateriaal

Op het politiebureau aan de Laan der vier Heemskinderen is woensdag rond 17.30 uur een 16-jarige jongen uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het in brand steken van isolatiemateriaal in een nieuwbouwcomplex aan de Witte de Withstraat. Dit is gebeurd tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 8.00 uur. De brand is vanzelf gedoofd. Het isolatiemateriaal is onbruikbaar geworden. De jongen is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Geldrop: Snelheidscontroles

Op de Eindhovenseweg zijn woensdag tussen 9.50 en 12.15 uur 2.027 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 54 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 69 km/u. Ook op de Nuenenseweg werd woensdag tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Hier werden 1.321 voertuigen gecontroleerd, waarvan 48 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid is 70 km, terwijl 50 maximaal is toegestaan op deze weg.