FELUA-GROEP

Veluwe presenteert nieuw Natuurboek op Vakantiebeurs

Veluwe grootste Nederlandse inzending
Veluwe presenteert nieuw Natuurboek op Vakantiebeurs

De Veluwe, over eindeloze natuur is de naam van een fraai geïllustreerd boekwerk dat op de Vakantiebeurs in Utrecht gepresenteerd zal worden. Het geeft een uniek overzicht van natuurgebieden en fiets- en wandelroutes op de Veluwe en presenteert de Veluwe als een vakantiegebied voor Duurzaam Toerisme.

Het bevorderen van duurzaam Toerisme staat centraal in de profilering van het vakantiegebied. Zo worden er Veluwe-transferia gerealiseerd waar de toerist de auto kan parkeren en vanaf hier met andere vervoersvormen, bijv. fiets, bus, te voet, verder de Veluwe op kan. Ook zijn er tientallen Groene Haltes op de Veluwe: bushaltes die via wandelroutes met elkaar verbonden zijn. De Veluwe Reispas biedt gratis Openbaar Vervoer tijdens het vakantieverblijf.

Grootste inzending
De Veluwe is in 2004 opnieuw de grootste Nederlandse inzending in de Lekker-weg-in-eigen-land-hal op de Vakantiebeurs. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari presenteren zich hier diverse Veluwse attracties, zoals Paleis het Loo, hotels, campings en bungalowparken. Maar ook landelijk opererende organisaties en ketens zoals Golden Tulip, Twinny Load Fietsdragers en Koninklijk Horeca Nederland hebben er voor gekozen zich onder het regiomerk Veluwe te presenteren. Optredens van troubadours, prijsvragen, demonstraties en media-zuilen completeren het vernieuwde Veluwepaviljoen.

Veluwe terug op 2e plaats
Afgelopen jaar is het toeristisch bedrijfsleven op de Veluwe in samenwerking met de Veluwse VVVs een multi-mediale imagocampagne gestart. Een nieuwe brochurelijn, deelnames aan consumentenbeurzen in Nederland en Vlaanderen en kranten-, tijdschrift en TV-publicaties maakten hier deel van uit. Het Veluwe-paviljoen op de Vakantiebeurs werd beloond met een 2e prijs voor de beste regio-presentatie. Dit toeristisch imago-offensief krijgt in 2004 een vervolg. Het vakantiegebied is in 2003 met 1,44 miljoen vakanties opgeklommen naar een tweede plaats op de ranglijst van binnenlandse vakantiebestemmingen. In 2001, het jaar van de MKZ-crisis, kwam de Veluwe met 1,19 miljoen vakanties niet verder dan een 4e plek.