Versatel Telecom International NV


- PERSBERICHT -

Zon introduceert Gratis ADSL in Nederland

ADSL zonder abonnement en betalen per surfminuut

Amsterdam 14 januari 2004. Zon Nederland N.V. introduceert vandaag als eerste Gratis ADSL in Nederland. Met Zon Gratis ADSL betaalt de gebruiker geen abonnementsgeld, heeft geen vast contract en betaalt deze alleen voor de werkelijk verbruikte surfminuten.

Zon speelt met Zon Gratis ADSL in op het grote succes van Gratis Internet dat zij in 1999 als eerste op grote schaal in Nederland heeft geïntroduceerd. Zon Gratis ADSL biedt de voordelen van gratis internet met de snelheid van ADSL. Gebruikers betalen alleen voor wat echt wordt gebruikt, een maand niet surfen betekent dan ook een maand niks betalen.

Met de introductie van dit unieke ADSL product maakt Zon snel en voordelig internetten voor ruim 65% van de Nederlandse huishoudens mogelijk. Zon Gratis ADSL is ontwikkeld voor mensen die internet hoofdzakelijk gebruiken voor e-mailen en voor snel surfen op het internet, een groep die op dit moment zo'n 50% van alle internetters uitmaakt.

Zon Gratis ADSL gebruikers ontvangen gratis een spam- en virusfilter. Alle e-mails worden automatisch gecontroleerd op virussen, die zonodig worden verwijderd. Bovendien wordt al het emailverkeer gefilterd op spam zodat Zon gebruikers zo min mogelijk last hebben van ongevraagde e-mail.

De snelheid van Zon Gratis ADSL bedraagt 384 Kbit/s downstream en 128 Kbit/s upstream, wat ruim zeven keer sneller is dan internetten via een gewone telefoonlijn.

Zon Nederland N.V. is met meer dan 100.000 aangesloten ADSL gebruikers één van de grootste ADSL leveranciers in Nederland.

Meer informatie over de producten is te vinden op www.zonnet.nl


- EINDE BERICHT -

Zon Nederland NV is een zelfstandig opererende onderneming gevestigd te Amsterdam en behoort tot de Versatel groep (Euronext: VRSA).

Achtergrondinformatie (

Versatel Telecom International NV