Ingezonden persbericht

Donatie voor Goudse Ziekenomroep

AGRO ontvangt schenking van Nationaal Fonds Ouderenhulp

GOUDA, 20040114 -- Gouda - De stichting Amateur Goudse Radio Omroep, kortweg AGRO, heeft van het Nationaal Fonds Ouderenhulp een schenking ontvangen.


Het Nationaal Fonds Ouderenhulp heeft als doelstelling alle ouderen een goede toekomst te geven. Het Fonds helpt kwetsbare ouderen en onderneemt activiteiten die voorkomen dat ouderen in een kwetsbare positie geraken. Oudere mensen in Nederland lijken het goed te hebben. Via televisie en bladen wordt een beeld geschetst van gezonde ouderen, genietend van elkaar en van hun welverdiende pensioen. Vrienden, vakanties en vrije tijd te over. Voor ouderen met een goede gezondheid, voldoende sociale contacten en een redelijk inkomen gaat dit meestal wel op. Maar het geldt lang niet voor iedereen. Onderzoek en harde cijfers wijzen uit dat veel ouderen het niet zo goed hebben als de media ons willen doen geloven. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp zamelt geld in voor concrete projecten en activiteiten die direct ten goede komen aan kwetsbare ouderen.
De AGRO maakt radioprogramma's voor patiënten in het Goudse Groene Hart Ziekenhuis, voor bewoners van Zorgcentra en Verpleeghuizen en voor alle zelfstandig wonende ouderen in Gouda en omgeving. De programma's zijn afgestemd op haar doelgroep en varieren van populaire muziek (voor de jongere in het ziekenhuis) tot klassiek en levensbeschouwende muziek. Ook nederlandstalige muzieknummers uit de Oude Doos (zelfs van voor 1950 !), cabaretliedjes, muziek uit de eigen regio, komen aan bod. De AGRO beschikt over een eigen muziekverzameling met ruim 25.000 nummers. De AGRO wil ook met maatschappelijk-cultureel betrokken organisaties samenwerken voor het maken van radioprogramma's. Sinds 1 januari jl., zendt de AGRO haar programma's ongecodeerd uit op de kabelfrequentie 100,2 MHz op de FM band.
Omdat de AGRO géén overheidsbijdragen ontvangt zoals dat wel het geval is bij een publieke omroep, bijvoorbeeld RTV Gouwestad, is de AGRO afhankelijk van donaties om haar werk mogelijk te maken. Alle inkomsten komen ten goede aan het realiseren van de radioprogramma's. Met de schenking van het Nationaal Fonds Ouderenhulp kan de studio-apparatuur worden uitgebreid en verbeterd. Dit is nodig om de kwaliteit van de uitzendingen te waarborgen. Zeker nu de apparatuur continu wordt gebruikt voor de 24 uurs uitzendingen, 7 dagen per week.
Voor informatie over het Nationaal Fonds Ouderenhulp en de stichting AGRO, kunt u respectievelijk terecht op www.ouderenhulp.nl en www.agro-omroep.nl




Ingezonden persbericht