Gemeente Baarn

Herzien basisplan Nieuwe Oosterhei nagenoeg gereed

08-01-2004


Planning enkele weken verschoven

De projectgroep Toekomstvisie Nieuwe Oosterhei werkt aan een herzien basisplan voor de wijk. Omdat nog niet alle onderdelen gereed zijn, is de geplande behandeling in de raadscommissie van 15 januari niet mogelijk. De verwachting is dat de projectgroep aan het einde van de maand met het herziene basisplan naar buiten kan treden. Het is een plan op hoofdlijnen, dat een helder kader biedt voor de gewenste ontwikkelingen in de wijk voor de komende twintig jaar. Na overeenstemming in de projectgroep wordt het bijgestelde basisplan voorgelegd aan de besturen van de deelnemers van de projectgroep: de gemeente Baarn, Eemland Wonen en Holland Huis. Als zij instemmen, kan de uitwerking starten.

Informatievoorziening aan bewoners
De vragen en antwoorden die bewoners hebben ingeleverd in de maanden oktober en begin november zijn eind december verspreid onder de mensen die een vraag hadden gesteld. Het heeft langer geduurd dan was voorzien om de grote hoeveelheid vragen te beantwoorden, omdat de projectgroep zorgvuldig wilde omgaan met de beantwoording. De complete lijst ligt ter inzage bij projectsecretaris Mark van Heugten op het gemeentehuis (035 548 1729).

Als het herziene basisplan klaar is, ontvangen bewoners in de hele wijk hierover een nieuwskaart. Bewoners die direct gevolgen ondervinden van het basisplan worden daarnaast schriftelijk geïnformeerd. Na vaststelling van het plan door de gemeenteraad en de besturen van Eemland Wonen en Holland Huis, wordt er zo spoedig mogelijk met de uitwerking gestart.

Achtergrond
De afgelopen jaren zijn er verschillende plannen en ideeën geweest voor delen van de Nieuwe Oosterhei. Nu komt er één toekomstvisie, waaraan initiatieven en ideeën kunnen worden getoetst. De gemeente Baarn, woningbouwvereniging Eemland Wonen en projectontwikkelaar Holland Huis hebben dit met elkaar afgesproken. In oktober is een concept-basisplan gepresenteerd aan de wijk met het verzoek hierop te reageren. Veel bewoners hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Ook de adviesgroep heeft een uitgebreid advies gegeven over het concept-basisplan. Dat advies is beschikbaar voor geïnteresseerden op www.nieuweoosterhei.nl. Nu werkt de projectgroep aan een herzien basisplan. De projectgroep wordt terzijde gestaan door stedenbouwkundig bureau OD205.