EUROPEES PARLEMENT DEN HAAG

Bijeenkomst Kring Europa 15 januari 2004 in Nieuwspoort

Persuitnodiging

2004: een Europees jaar met Nederlandse flair
Is de kloof tussen EU en burgers nog te dichten?

De Kring Europa van de Vereniging voor Bestuurskunde organiseert een serie van vijf bijeenkomsten naar aanleiding van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Voor de eerste bijeenkomst wordt samengewerkt met de Raad voor het openbaar bestuur en het Bureau Europees Parlement in Den Haag.

Datum en tijd: donderdag 15 januari 2004, van 16.00 tot 18.00 uur. Plaats: Nieuwspoort, Den Haag

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur: Woord van welkom.

16.05 uur: Korte introductie. Door: dagvoorzitter Tjeerd de Groot.

16.15 uur: Mislukte Europese Top over Grondwet: uitstel of afstel? Door: Jan-Jacob van Dijk (plaatsvervangend lid van de Europese Conventie, voorzitter parlementaire commissie toepassing subsidiariteit).

16.30 uur: Wat worden de prioriteiten van Nederland bij het EU-voorzitterschap? Door: Cees Kole (directeur Directie Voorlichting, Ministerie van Buitenlandse Zaken).

16.45 uur: Hoe moeten we de Europese Unie aan de burgers verkopen? Door: Sjerp van der Vaart (directeur Bureau Europees Parlement Den Haag).

17.00 uur: Discussie en conclusies.

17.45 uur: Borrel.

Meer informatie en aanmelding bij Boudewijn Steur; T: 070-4267258 E: boudewijn.steur@minbzk.nl

Met het oprichten van de Kring Europa wordt beoogd een platform te bieden voor de uitwisseling van ideeën en opinies over actuele en toekomstige ontwikkelingen betreffende de Europese Unie. Hierbij is steeds de vraag aan de orde naar de positie en rol van Nederland ten aanzien van verdergaande Europese samenwerking. Meer informatie over de Kring Europa kunt u vinden op www.bestuurskunde.nl/europa.

13 jan 04 10:58