Gemeente Berkel en Rodenrijs


Inspraak erfbebouwingsregeling

(vrijstellingsbeleid artikel 19.3 WRO)

Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs maken bekend dat
-in het kader van de inspraak- met ingang van 15 januari 2004 voor de duur van vier weken de erfbebouwingsregeling voor een ieder ter inzage ligt bij de balie van de Sector Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs. De balie is voor publiek op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan eenieder schriftelijk zijn inspraakreactie over de erfbebouwingsregeling indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.

De erfbebouwingsregeling maakt het mogelijk om, in afwijking van een verouderd bestemmings-plan, medewerking te verlenen aan het bouwen van bijvoorbeeld een schuur of garage, dit ui-teraard onder bepaalde voorwaarden. Inmiddels wordt in het kader van het actualiseren van ver-ouderde bestemmingsplannen een nieuwe erfbebouwingsregeling opgesteld voor de te actualise-ren bestemmingsplannen. De nieuwe regeling is ruimer dan het huidige vrijstellingenbeleid en zal die dan ook te zijner tijd vervangen. Om vooruitlopend op deze nieuwe bestemmingsplannen burgers toch de mogelijkheid te geven gebruik te kunnen maken van deze ruimere regeling is een herziening van het vrijstellingenbeleid noodzakelijk. Met deze herziening wordt dus een gelijke bouwmogelijkheid nagestreefd voor alle grondgebonden woningen in de gemeente. Nieuw in deze regeling is onder meer een differentiatie naar de aanwezige oppervlakte erf en een onder-scheid tussen reguliere woonpercelen en voormalige agrarische percelen.

Na afloop van de termijn van terinzageligging wordt door Burgemeester en Wethouders een no-titie opgesteld waarbij de ontvangen inspraakreacties van commentaar worden voorzien. Mede naar aanleiding van de ontvangen inspraakreacties zullen in de notitie mogelijk voorstellen gedaan worden omtrent het aanpassen van erfbebouwingsregeling. Nadat de notitie is vastgesteld door Burgemeester en Wethouders zullen insprekers een schriftelijk antwoord op hun inspraakreactie van de gemeente ontvangen.

Laatste wijziging: 13 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs