Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Persinformatie

Datum Nummer persbericht
13 januari 2004 p004


Samenwerken aan goede bereikbaarheid Waalsprong

Door Platform Waalsprong en gemeente

De gemeente Nijmegen heeft samen met het Platform Waalsprong een bereikbaarheidsconvenant voor het Waalspronggebied opgesteld, waarin afspraken zijn vastgelegd over de uitgangspunten voor bouwverkeer, bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Ook is geregeld hoe problemen gezamenlijk worden aangepakt. Om een goed beeld te krijgen van de bestaande bereikbaarheidssituatie is een monitoringprogramma opgezet. Hiervoor worden door bewoners reistijden van auto, bus en fiets bijgehouden. Ook de overlast voor fietsers wordt geregistreerd en halfjaarlijks verschijnt een rapportage over de bereikbaarheid van de Waalsprong. Ondertekening van het convenant is tevens de start van de monitoring. De ondertekening vindt plaats op donderdagochtend 15 januari plaatsvindt in restaurant het Witte Huis te Lent.

Gedeelde zorg
Het convenant is opgesteld omdat het Platform Waalsprong, waarin vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers uit de Waalsprong zitting hebben, en de gemeente Nijmegen hun zorg delen over de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Waalsprong. Oorzaak van de bezorgdheid is vooral de aanwezigheid van slechts een brug en een veelheid van activiteiten in het gebied. Voor zover bekend is de Waalsprong de eerste locatie waar bewoners en gemeente zo'n verregaande samenwerking aangaan met betrekking van de bereikbaarheid van hun woon, werk en leefomgeving.

NB
Op donderdag 15 januari in het Witte Huis te Lent is er vanaf 10.30 uur is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht