Ingezonden persbericht


Studio nmo over de hervormingen van koning mohammed vi in marokko

15 JANUARI

7 januari werd de Marokkaanse journalist Ali Lmrabet vrijgelaten uit de gevangenis van Rabat. Lmrabet, die vastzat vanwege een aantal satirische artikelen over het koningshuis, profiteerde samen met 32 andere gevangenen van een amnestie afgekondigd door koning Mohammed VI.

We kunnen nu zeggen dat er geen politieke gevangenen meer in Marokko zijn , verklaarde de minister van Justitie hierop. Tegelijkertijd werd een commissie in het leven geroepen die onderzoek gaat doen naar de slachtoffers van de onderdrukking ten tijde van koning Hassan II.

Reden voor Studio NMO om de hervormingen in Marokko onder de loep te nemen. Wat heeft Mohammed VI bereikt in de 5 jaar dat hij aan de macht is? Behalve vrijlating van politieke gevangenen zijn er in Marokko momenteel ook veranderingen in de houding van de regering tegenover religieuze partijen en verregaande plannen om het Marokkaanse familierecht (de Muddawana) te hervormen.Studio NMO praat over de noodzaak van veranderingen en de reikwijdte van de hervormingen in Marokko.

Te gast zijn:

Ahmed Aboutaleb, adviseur in de Marokkaanse Raad voor Economische Planning en Ontwikkeling

Abdou Menebhi, politiek vluchteling & directeur Euro- Mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling (EMCEMO)

dr Herman Obdeijn, historicus & Marokkokenner



Ingezonden persbericht