Gemeente Sittard-Geleen

gemeente Sittard-Geleen d.d. 13 januari 2004

1. Opdracht uitvoering Wiw-dienstbetrekkingen 2004 binnen begroting van Vixia.
Beslissing:


1. Vixia opdracht verstrekken tot uitvoering van de Wiw-dienstbetrekkingen 2004 binnen de aangeleverde begroting en de gestelde randvoorwaarden (waaronder afbouw van het huidige Wiw-instrument en een nazorgproject voor werknemers van wie het contract afloopt)


2. Vixia uitnodigen voorstellen te doen voor nieuwe vormen van gesubsidieerd werk en werkervaringsprojecten. Er worden resultaatafspraken gemaakt.


2. Indeling werkgevers en inleners in drie categorieën.

In de nota Wet werk en bijstand is een driedeling gemaakt voor instellingen die gebruik maken van gesubsidieerd werk (bijv. gemeente, scouting, kringloopcentrum). Geprobeerd wordt maatschappelijk nuttige activiteiten, ondanks de bezuinigingen,overeind te houden. Indeling in categorieën heeft gevolgen voor de manier waarop de bezuinigingen worden ingezet.

1. Akkoord met gemaakte indeling.

2. De betrokken instellingen van de indeling op de hoogte stellen.
3. Kostenstijging Regionale Brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) en Project Veiligheidsnet Limburg.

Alle betrokken gemeenten dragen bij in de kosten. Deze kosten blijken hoger dan begroot.
In de managementrapportage (voorjaar 2004) moeten de ontwikkelingen ten aanzien van de kosten concreet zijn aangeven.


4. Vaststelling Businessplan Basisbibliotheek Westelijke Mijnstreek.

In 2000 is op landelijk niveau besloten het stelsel van openbare bibliotheken ingrijpend te herstructureren. Doel is de kwaliteit te verbeteren, o.a door uitbreiding van de huidige taken, aanbod nieuwe media en meer samenwerking met andere instellingen. De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek, de gemeente Echt-Susteren en de Provincie Limburg hebben een businessplan opgesteld.

Beslissing:


1. Ingestemd met de inhoudelijke uitgangspunten opgenomen in het Businessplan Basisbibliotheek Westelijke Mijnstreek;


2. De uitgangspunten opgenomen in het Businessplan gebruiken als basis voor:
a. de fusering van de bibliotheekvoorzieningen in de Westelijke Mijnstreek en Echt-Susteren;
b. de realisering van een bedrijfsplan door de gefuseerde Basisbibliotheekinstelling Westelijke Mijnstreek en Echt-Susteren;


3. Akkoord met de nieuwe structuur van de Basisbibliotheek, waarbij sprake is van een regionale backoffice en een lokale frontoffice;


4. De backoffice van de Basisbibliotheek dient door de deelnemende gemeenten op een uniforme wijze gefinancierd te worden.
5. Bouwaanvraag van de heer Smeets, Sluisweg 5 te Born, om vergunning voor het bouwen van een bedrijfswoning met loods (sierheesterkwekerij) aan de Sluisweg te Born.

Hierop zijn twee zienswijzen (reacties) binnengenkomen.

Beslissing:

1. Aan de ingediende zienswijzen geen doorslaggevende betekenis toekennen;

2. Briefschrijvers van het besluit op de hoogte stellen;


3. De benodigde verklaring van geen bezwaar bij GS aanvragen.
6. Verzoek van gemeente Echt-Susteren tot beschikbaarstelling van extra contingent (aantal woningen dat in een bepaald tijdperk in de gemeente gebouwd mag worden). Binnen de Westelijke Mijnstreek is in 2002 een Regionaal Huisvestingsplan vastgesteld waarin voor elke gemeente het contingent is vastgesteld.

Beslissing:

1. Gevraagd contingent (max. 157) voor de gemeente Echt-Susteren beschikbaar stellen; dit heeft voor Sittard-Geleen geen nadelige gevolgen.

2. Provincie en commissie Volkshuisvesting van het Streekgewest informeren.

7. Overdragen van taken van de Vreemdelingendienst. De taken van de Vreemdelingendienst (VD) worden in 2004 overgedragen aan de Immigratie en Naturalisatiedienst waarbij de gemeente dient als front-office. Sittard-Geleen gaat deze werkzaamheden uitvoeren (ook voor Beek, Schinnen en Stein) vanuit de Stadswinkel Sittard.

Beslissing:

1. Akkoord met overdracht van taken (eerste aanvraag verblijfsvergunning en uitreiking verblijfsdocumenten) van de Vreemdelingendienst Sittard aan de gemeente Sittard-Geleen per 1 januari 2004 en deze uitvoeren vanuit Stadswinkel Sittard;


2. De formatie van de Afdeling Stadswinkels uitbreiden met 0,5 fte (detachering vanuit VD) voor de duur van 1 jaar (2004). In dit jaar wordt toezicht gehouden op de dienstverlening en de werkzaamheden ten behoeve van de definitieve invoering.


3. In de tweede helft van 2004 beslissen hoe de nieuwe taken structureel worden ingepast binnen de Stadswinkels;


4. Afspraken maken met Beek, Schinnen en Stein over overdracht bevoegdheden en vergoedingen aan gemeente Sittard-Geleen.


8. Prijsuitreiking Voortuintjeswedstrijd Sittard-Geleen 2003.

Beslissing:

Wethouder Den Rooijen rijkt woensdag 14 januari de prijzen uit.


9. Partnership Greenlight Programma.

Het EG (Europese Greenlight) heeft tot doel de invoering van energie-efficiënte verlichting in gebouwen. Sittard-Geleen kan toetreden tot het EG-programma, waardoor het mogelijk is de gemeentelijke gebouwen te laten onderzoeken op de mogelijkheden voor energiebesparing.

Binnenkort wordt een informatie-bijeenkomst georganiseerd in Sittard-Geleen.

Beslissing:


1. Akkoord met deelname aan EG Partnership;


2. Wethouder den Rooijen is gemandateerd de deelnameverklaring te ondertekenen.

11. Service Niveau Overeenkomst 2004 (SNO)

De gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Schinnen, Stein en Echt-Susteren hebben een SNO met het Centrum voor Werk en Inkomen, welke afloopt op
1 januari 2004.

Beslissing:


1. Evaluatierapport voor kennisgeving aangenomen;


2. Akkoord met SNO 2004.
Burgemeester en Wethouders in zijn vergadering heeft besloten. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.
Best bekeken met Mozilla 1.5 +, Explorer 5.0 +