14/1 Persber icht district Aa en Dommel

Boxtel 14-01-2004

VERDACHTEN BEDREIGING MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN, Boxtel

De politie heeft vandaag in Tilburg twee mannen uit die plaats (21- en 24 jaar oud) aangehouden voor bedreiging van twee mannen op het Boseind in Boxtel. Een 23-jarige man uit Gennep en een 20-jarige plaatsgenoot werden vanmorgen voor de poort van het bedrijf waar zij werkzaam zijn opgewacht, door naar later bleek de twee Tilburgers. De verdachten gebaarden de twee werknemers te stoppen. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling over een geldkwestie. Eén van de Tilburgers bedreigde daarop de twee werknemers met een vuurwapen. Inmiddels belde een getuige de politie. De daders gingen er daarna met de auto vandoor. De politie wist het tweetal in Tilburg op te sporen en nam een op een vuurwapen gelijkend imitatiewapen inbeslag. Beide mannen zijn met behulp van de Tilburgse politie aangehouden. Zij zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

MAN VALT IN SLAAP ATTACHEKOFFER WEG, Vught

Dinsdagavond is van een 41-jarige Bosschenaar op het station aan de Stationsstraat in Vught een attachékoffer gestolen. De man zette zijn koffertje naast zich op een bank en viel tijdens het wachten op de trein in slaap. Toen hij wakker werd omdat de trein arriveerde was zijn attachékoffer verdwenen. Hij zag op dat moment niemand meer in het station. In de koffer zaten o.a. een GSM en een pinpas.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VEROORZAKEN VALSE BRANDMELDING, Sint-Oedenrode

Dinsdagavond is een 35-jarige man uit Sint-Oedenrode in zijn woning aan de Jonker de Jegerstraat aangehouden voor het opzettelijk doen van een valse brandmelding. De man hield opzettelijk een sigaret onder de rookmelder van zijn woning, waarop brandweer en politie voor niets uitrukten. De man bleek eerder een conflict met zijn vriendin te hebben gehad, waarop zij de woning had verlaten. Hij veroorzaakte de valse brandmelding omdat deze volgens de brandalarmprocedure doorgemeld werd op de GSM van zijn vriendin. Hij probeerde hiermee haar aandacht te trekken. De man is aangehouden ingesloten.

BEDRIJFSINBRAAK, Boxtel

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijfspand aan het Hemelrijk in Boxtel. Uit het pand zijn o.a. een paar flatscreens en andere computerapparatuur ontvreemd.

VEERTIG KILOMETER TE HARD BIJ SNELHEIDSCONTROLE, Schijndel

Woensdagmorgen reed een automobilist bij een snelheidscontrole op de Boschweg in Schijndel 40 km te hard. In het totaal constateerde de politie dat elf van de 1260 gecontroleerde voertuigen te snel reed. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/h waar slechts 80 km/h was toegestaan.