Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 15 januari 2004

* ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks tien uur raakte een 58-jarige man uit Rotterdam gewond tijdens laswerkzaamheden op een drijvende kraan, dat lag afgemeerd in de Beneluxhaven. De Rotterdammer had zijn hand, om zijn evenwicht te bewaren, aan de buitenzijde van de kraan geplaatst. Door waterverplaatsing werd de kraan tegen een meerpaal gedrukt, waardoor zijn hand klem kwam te zitten. Met nog onbekend letsel werd het slachtoffer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.


* UITERST GIFTIGE BESTRIJDINGSMIDDELEN UIT AUTO GESTOLEN

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag werden bij een inbraak in een bedrijfsauto, die geparkeerd stond op de Clingendael, uiterst giftige bestrijdingsmiddelen weggenomen. Onder de weggenomen bestrijdingsmiddelen bevonden zich onder meer tubes Difenard, een anti-bloedstollingsmiddel, kakkerlakkenlokaasgel waar eveneens een zeer giftige stof inzit en ongediertelokdoosjes.
De politie van district Feijenoord-Ridderster verzoekt mensen die deze bestrijdingsmiddelen aantreffen, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of deze af te geven bij een politiebureau in de buurt.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Woensdagavond omstreeks negen uur stelden politiemensen van het district Schiedam, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning en een kelderruimte aan de Professor Kamerlingh Onneslaan in.
In de kelder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 620 planten. De benodigde stroom werd illegaal afgetapt. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een nader onderzoek ingesteld.


* SCHOENENZAAK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Twee nog onbekende mannen hebben woensdagmorgen een schoenenzaak aan de Beijerlandselaan overvallen. De mannen belden aan waarna een 27-jarige medewerkster de achterdeur van de winkel opende. De vrouw werd direct bij de keel gegrepen en naar binnen geduwd. De overvallers eisten geld. De medewerkster moest onder dwang geld uit de kluis afgeven. Hierna gingen de overvallers er met een nog onbekend geldbedrag aan buit vandoor en renden weg in de richting van de Lange Hilleweg.


* TWEE GEWONDEN NA VAL VAN ZO'N ACHT METER VAN REDDINGSSLOEP TIJDENS

OEFENING
ROTTERDAM - Woensdagmiddag werd aan boord van een in de Sint Laurenshaven afgemeerd zeeschip, varend onder Panamese vlag, een oefening gehouden met een reddingssloep. Toen vier zeelieden in de sloep zaten brak tijdens het kantelen van de davits plotseling een haak aan de achterzijde van de sloep af, waarbij de sloep aan een kabel kwam te hangen. Vervolgens scheurde een dekplaat, waaraan de kabel was bevestigd, af, waarna de sloep vanaf een hoogte van zo'n acht meter in het water plonsde
Twee bemanningsleden kwamen daarbij in het water terecht, maar konden daar snel worden uitgehaald. Twee andere opvarenden (37 en 49 jaar en afkomstig uit Panama), die met gordel om in de sloep zaten, raakten door de klap op het water gewond. Beiden werden door GGD-personeel met respectievelijk een gebroken sleutelbeen en schouderletsel naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd.
Door de Scheepvaartinspectie wordt een onderzoek ingesteld


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Woensdagmiddag stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een loods aan de Benedenrijweg een onderzoek in.
In een afgesloten ruimte werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo'n 600 hennepplanten. De hennepplanten alsmede door voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.


* SIGARENZAAK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks kwart over zeven werd een sigarenzaak aan de Slinge door twee nog onbekende mannen overvallen.
De overvallers bedreigden de eigenaar met een mes en eisten geld. Uiteindelijk gingen zij er met een nog onbekend geldbedrag en strippenkaarten vandoor. De eigenaar rende nog achter de overvallers aan, maar verloor hen uit het oog. Een onderzoek door de gewaarschuwde politie in de omgeving naar de overvallers bleef vooralsnog zonder resultaat.


* GEEN MOBIELTJES VOOR TWEE OOSTENRIJKERS, MAAR WEL 18.300 EURO

KWIJT
ROTTERDAM - Twee Oostenrijkers (30 en 38 jaar) raakten woensdagavond laat 18.300 euro kwijt, zonder dat zij daarvoor 150 handtelefoons ontvingen. Het tweetal was via internet ingegaan op een aanbod om de mobieltjes in Rotterdam te kopen. Nadat het tweetal een afspraak had gemaakt, werden zij woensdagavond door twee mannen opgehaald in de Jonker Fransstraat en in een auto naar het Lodewijk Pincoffsplein gebracht. Toen het op de deal aankwam werd het geld overhandigd en werd als zekerheid de sleutel van de auto, waarin de beide Oostenrijkers konden blijven zitten in afwachting van de levering van de 150 handtelefoons, door één van de mannen aan hen gegeven. De mannen kwamen echter niet terug, waarna de beide Oostenrijkers de politie belden. Die constateerde dat de auto, waarvan de slachtoffers weliswaar de sleutel hadden, maandag 5 januari jl. was gestolen vanaf een parkeerterrein aan de Kralingseweg. De twee Oostenrijkers deden aangifte van oplichting.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield woensdagmiddag op de Statenweg, Vierhavensstraat en Laan op Zuid en 's avonds op de Statenweg en Westzeedijk radarsnelheidscontroles.
Tussen twee en drie uur 's middags en tussen half acht en half tien 's avonds namen op de Statenweg 158 van de in totaal 2220 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur. In de Vierhavensstraat hielden tussen kwart voor drie en vijf uur 30 van de 1690 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste snelheid: 78 km/uur in plaats '50'. Op de Laan op Zuid overschreden tussen kwart voor drie en kwart voor vier 35 van de 1340 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score: 77 km/uur. Tussen half acht en half tien flitste de snelheidsradar op de Westzeedijk 67 van de 800 voorbij rijdende automobilisten. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 83 km/uur in plaats van de toegestane '50'.


* TAXI GESTOLEN - VERDACHTE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks één uur werd in de Witte de Withstraat een taxi gestolen. Een man met een mes was in de taxi gestapt, waarna de taxichauffeur ijlings zijn wagen verliet. Even later ging de man er met de taxi vandoor. De taxi werd enige tijd later teruggevonden in de Erasmusstraat. In de auto lag het mes. De bestuurder was er vandoor gegaan. Hij kon echter in de Zaagmolenstraat worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.