14/1 Persber icht District Den Bosch

's-Hertogenbosch 14-01-2004

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN, Rosmalen

Dinsdag heeft politieteam Rosmalen drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, gepleegd in de nacht van 8 op 9 augustus 2003 op de Driesprong in Rosmalen. Het gaat om twee broers uit s-Hertogenbosch van 21 en 23 jaar oud en een 19-jarige Rosmalense. Het drietal wordt ervan verdacht een 17-jarige Rosmalense te hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer en de vrouwelijke verdachte zouden reeds eerder ruzie met elkaar hebben gehad. E.e.a. leidde tot strubbelingen in een horecagelegenheid aan de Driesprong. De vrouwelijke verdachte is daarop door een portier buitengezet en de twee andere verdachten volgden haar. Op het moment dat het slachtoffer met haar vrienden naar huis wilde gaan werden zij buiten opgewacht door de verdachten en vielen er rake klappen en schoppen. Het drietal is aangehouden en inverzekeringgesteld.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR AANGEHOUDEN VOOR DOORIJDEN NA AANRIJDING,

s-Hertogenbosch

Dinsdagavond heeft de politie op Treurenburg in s-Hertogenbosch een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Menaldum aangehouden voor doorrijden na aanrijding. De man wordt ervan verdacht op de Lugteren in s-Hertogenbosch met zijn truck met oplegger geladen met 30 ton cement, een geparkeerde personenauto te hebben aangereden. Hij sleurde de personenauto over een afstand van ruim 30 meter mee. De man reed door. Dankzij getuigenverklaringen wist de politie de man en zijn vrachtwagencombinatie te traceren bij een horecagelegenheid op Treurenburg. Op de vrachtauto waren duidelijke sporen van de aanrijding aanwezig. De chauffeur verklaarde bij zijn aanhouding even op de rijbaan gestopt te zijn om te pinnen. Bij het wegrijden is er vermoedelijk iets fout gegaan. Hij zei niets van de aanrijding te hebben gemerkt. De personenauto was aan de zijkant open gereten. Proces-verbaal is opgemaakt.

VERKEERSCONTROLES, s-Hertogenbosch/Rosmalen

Dinsdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Koningsweg in

s-Hertogenbosch. Twee automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet handsfree telefoneren, negentien van hen voor het niet dragen van de autogordel.


--

Woensdagmorgen zijn op de Rompertweg in Rosmalen dertien automobilisten bekeurd voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA ALCOHOLGEBRUIK, s-Hertogenbosch/Rosmalen

Van dinsdag op woensdag is het rijbewijs van een 55-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Zuid Willemsvaart door rood en kon op de Hinthamerstraat tot stilstand worden gebracht. De man had dermate veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.


--

Diezelfde nacht liep een 29-jarige Bosschenaar op de Empelseweg in Rosmalen tegen de lamp. Hij reed in zijn auto terwijl hij teveel alcohol had genuttigd. De verdachte kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

NEGENTIEN OPGEVOERDE BROMFIETSEN, s-Hertogenbosch

Woensdagmorgen zijn bij een bromfietscontrole op Treurenburg in s-Hertogenbosch negenenveertig bromfietsen gecontroleerd, negentien bromfietsen bleken te zijn opgevoerd en één persoon reed zonder helm. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.