OPPORTUNITY IN BEDRIJF

15 januari 2004

Ambassadeurs voor diversiteit maken resultaten bekend

Op 15 januari presenteert Gerlach Cerfontaine de resultaten van het Ambassadeursnetwerk 2003 en overhandigt een publicatie van dit netwerk aan de staatssecretarissen Rutte (SZW) en Van Gennip (EZ). Het Ambassadeursnetwerk is een groep van 19 topondernemers en - bestuurders die zich een jaar lang hebben ingezet om een beter evenwicht m/v en meer diversiteit in het management te bevorderen. Na de presentatie bespreken de ambassadeurs hun bevindingen en de resultaten van hun activiteiten met andere bedrijven. Aan de discussies aan verschillende rondetafels neemt een groot aantal topondernemers, bestuurders en enkele bewindslieden deel. Dit gebeurt tijdens het jaarcongres van Opportuntiy in Bedrijf, een organisatie die bedrijven adviseert en ondersteunt bij het realiseren van meer diversiteit.
Opportunity-voorzitter Trude Maas opent de bijeenkomst, die plaatsvindt van 14.00 - 17.00 uur in Fort Voordorp in Groenekan (U).

De leden van het netwerk (voor de volledige lijst, zie onderaan), onder wie Job Cohen (Amsterdam), Niek Hoek (Delta Lloyd), Nout Wellink (DNB) en Guido van Woerkom (ANWB), hebben binnen hun eigen organisatie gewerkt aan onder meer bewustwording, managementontwikkeling, cultuurverandering en het verbeteren van de werving en selectie. De ambassadeurs hebben het thema regelmatig op de agenda gezet, presentaties gehouden, interviews gegeven enzovoort. Daarnaast heeft elke ambassadeur een aantal concrete actiepunten op zich genomen. Hun bevindingen en de resultaten van hun actiepunten zijn gebundeld in de publicatie Ambassadeursnetwerk 2003. Vrouwelijke leiders zichtbaar, die vandaag wordt gepresenteerd door de voorzitter van het netwerk, Gerlach Cerfontaine (president-directeur Schiphol Group).

Cerfontaine heeft over het afgelopen jaar positieve ontwikkelingen geconstateerd en spreekt het vertrouwen uit dat de diversiteit in de top van bedrijfsleven en overheid verder zal toenemen,al bljft aandacht nodig. Steeds meer arbeidsorganisaties onderschijven het bedrijfseconomische belang van het benutten van het volledige arbeidspotentieel, zeker met het oog op de vergrijzing. Ook draagt diversiteit bij aan meer creativiteit en innovatief vermogen, cruciaal voor de kenniseconomie in Nederland.
Met de presentatie van het boekwerk sluiten de leden van het Ambassadeursnetwerk 2003 hun ambassadeursschap af. Maar er gaat ook dit jaar weer een nieuwe groep ambassadeurs aan de slag om eraan bij te dragen dat talentvolle vrouwen beter kunnen doorstromen naar de top. Minister De Geus en Staatssecretaris Van Gennip hebben besloten om voor de derde keer een dergelijk netwerk in te stellen.

Opportunity in Bedrijf ondersteunt en coördineert het Ambassadeursnetwerk 2003.
Het Ambassadeursnetwerk heeft een eigen website: www.ambassadeursnetwerk.nl, waar de ook de actiepunten van de ambassadeurs te lezen zijn.

Voor meer informatie en bestelling van de publicatie: Opportunity in Bedrijf (contactpersoon Margo van Berkel) T 020 - 426 58 90
E oib@opportunity.nl
W www.opportunity.nl of www.ambassadeursnetwerk.nl

De leden van het ambassadeursnetwerk 2003 zijn (in alfabetische volgorde):

Mw. Mr. R.M. Bergkamp, directeur generaal Ministerie van LNV Dhr. M.A. Beuving, voorzitter Raad van Commissarissen Dhr. drs. W. Biewinga RA, voorzitter Raad van Bestuur Deloitte Dhr. drs. G.J. Cerfontaine (voorzitter), president-directeur Schiphol Group
Dhr. mr. M.J. Cohen, burgemeester Amsterdam
Dhr. ir. H.G. Dijkgraaf, president-directeur Shell Nederland BV (intussen met pensioen)
Mw. dr. J.C.M. van Eijndhoven, voorzitter College van Bestuur EUR Dhr. mr. A.F. Fehmers, algemeen directeur IBM Nederland NV Dhr. ing. R. van Gelder BA, voorzitter Raad van Bestuur Boskalis Dhr. mr. F.C.A. van Haasteren, concerndirecteur sociale en alg. zaken Randstad Holding NV
Dhr. drs. N.W. Hoek, voorzitter Raadv an Bestuur Detla Lloyd NV Mw. ir. J.M. Leemhuis-Stout, voorzitter NVZ
Dhr. J.G.A.Rijnierse, directievoorzitter Sodexho Dhr. A.J. aan de Stegge, algemeen directeur Telfort Dhr. ir. K.J.P. Stigter, directeur NAM (intussen directeur Shell) Dhr. Ir. C.J. Vriesman, directeur Staatsbosbeheer Dhr. Prof. Dr. F.A. van Vught, voorzitter College van Bestuur Universiteit Twente
Dhr. Dr. A.H.E.M. Wellink, president De Nederlandsche Bank Dhr. Mr. G.H.N.I. van Woerkom, directeur ANWB

15 jan 04 10:20