Politie Groningen

Persberichten donderdag 15 januari 2004

Provincie Groningen 15-01-2004 -

Groningen: dronken man slaat met stok
Een beveiligingsmedewerker waarschuwde woensdagnacht de politie dat een 32-jarige Stadjer in de Kerklaan aan het slaan was met een stok. De onder invloed zijnde man werd achter een auto aan de Baanstraat ontdekt. Hij bleek in het bezit van een bamboestok. De agenten konden geen beschadigingen ontdekken aan geparkeerde autos en op het bureau kreeg de man een proces-verbaal voor baldadigheid en openbare dronkenschap.

Groningen: rijden onder invloed
Op de WA Scholtenstraat werd een 33-jarige automobilist uit Groningen woensdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. Bij het stoppen van de auto kroop de bestuurder snel naar de achterbank. Op het bureau weigerde hij alle medewerking aan de ademanalyse. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 32-jarige fietser uit Groningen reed woensdagavond op de Westersingel tegen een 18-jarige fietser aan waarna beide mannen ten val kwamen. De 32-jarige man bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau een promillage van
1.65. proces-verbaal is opgemaakt. Op de Nieuwstad werd woensdagavond een 26-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd omdat hij zonder licht reed. Bij de controle werd een dranklucht waargenomen. De man blies een promillage van 1.0 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 45-jarige man uit Groningen werd woensdagavond aangehouden voor een inbraak in een bedrijfspand aan de Atoomweg. De man gooide een ruit in van een deur en stapte door het ontstane gat naar binnen. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: kop-staart botsing bij kruising
Een voor de verkeerslichten van de kruising Beneluxweg/Emingaheerd wachtende 56-jarige automobilist uit Groningen werd woensdagmiddag van achteren aangereden door een 63-jarige automobilist uit Groningen. De aangereden automobilist en een 36-jarige inzittende man uit Groningen werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Beide wagens werden door een berger weggesleept.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Bedumerweg werd woensdagavond een gecombineerde gordel- en alcoholcontrole gehouden. Van de 60 gecontroleerde automobilisten had er niemand teveel gedronken. Er werden wel 13 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel uitgereikt. Op het Hereplein werd woensdagochtend gecontroleerd op het rijden over de busbaan. 8 (brom)fietsers werden beboet. Dezelfde ochtend werd er in de Nieuwe Ebbingestraat gecontroleerd op het rijden in verboden richting en verlichting. 26 bonnen voor rijden in verboden richting en 12 voor verlichting. Op de Friesestraatweg (50 km) werd woensdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 664 passerende voertuigen reden er 40 te hard. Hoogste snelheid 74 km per uur. Op de N355 (80 km) werd s middags de snelheid van 2025 voertuigen gemeten. Hier reden 10 sneller dan de limiet. Hoogste snelheid 102 km per uur. Tenslotte werd ook op de Winsumerweg (80 km) op snelheid gecontroleerd. Van de 1020 voertuigen reden er slecht 2 te snel. Hoogste snelheid 98 km per uur.

Snelheidscontroles: woensdag
Garrelsweer: Provinciale Weg N360 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1070 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 92 km
Stedum: N46 (Eemshavenweg) Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 2095 voertuigen, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 130 km Wirdum: Provinciale Weg N360 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 370 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 127 km

Musselkanaal: gordelcontrole
In de Schoolstraat in Musselkanaal heeft de politie woensdagmorgen een controle op het dragen van de autogordel gehouden. Er werden 100 autos gecontroleerd. Eén persoon kreeg een boete van 50 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Winschoten: agressieve automobilist aangehouden
De politie heeft woensdagmorgen aan de Beertsterweg in Winschoten een 31-jarige automobilist uit Finsterwolde aangehouden. De man wilde op de parallelweg van de A7 nabij Scheemda een voor hem rijdende auto inhalen. De bestuurster van die auto, een 28-jarige vrouw uit Beerta, schrok van die inhaalpoging en stuurde daardoor iets naar links en mede door de nadering van een tegenligger moest de verdachte zijn inhaalmanoeuvre staken. Er ontstond wrevel tussen beide bestuurders en de vrouw probeerde te voorkomen dat ze door de man werd ingehaald. Die werd daardoor zo boos dat hij een aantal keren opzettelijk met zijn auto tegen de wagen van de vrouw botste. De vrouw kon surveillerende politiemensen attent maken op de situatie, waarna de verdachte in Winschoten kon worden aangehouden. De man werd meegenomen naar het bureau en tijdens het verhoor bekende de man de opzettelijke aanrijdingen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man in ieder geval twee keer tegen de wagen van de vrouw is gereden. De verdachte is na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Delfzijl: vrouw schopt tegen politieauto
Surveillerende politiemensen werden woensdagmiddag op De Vennen in Delfzijl aangesproken door een hen onbekende vrouw. De agenten stopten de politieauto en voerden een gesprek met de vrouw. Na het beëindigen van het gesprek trapte de vrouw, een 34-jarige inwoonster van Delfzijl tegen de politieauto aan en vervolgens probeerde ze ook een buitenspiegel van de politiewagen te vernielen. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze is na verhoor met een proces-verbaal voor baldadigheid heengezonden. Ze verklaarde dat ze zich in het gesprek met de agenten niet serieus genomen voelde.

Oude Pekela: vrouw mishandeld
Een 21-jarige vrouw is woensdagavond door haar vriend mishandeld in hun gezamenlijk woning aan de Scheepvaartstraat in Oude Pekela. De vrouw en haar vriend kregen om nog onduidelijke reden ruzie. De ruzie liep uit op een handgemeen waarbij het slachtoffer werd geslagen. Ze liep hoofdletsel op en is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw kon na behandeling naar huis. Haar vriend (29) is door de politie in de woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na behandeling in een ziekenhuis de man liep tijdens de schermutseling een verwonding aan een hand op is de verdachte in het kader van het project huiselijk geweld ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Veendam/Zuidbroek: gordelcontroles
De politie heeft donderdagmiddag controles op het dragen van autogordels gehouden aan de Van Beresteijnstraat in Veendam en aan de Heiligelaan in Zuidbroek. In Veendam werden 45 autos gecontroleerd. Twee mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel. In Zuidbroek controleerde de politie 130 voertuigen. Daar liepen vier mensen een bekeuring op van hetzelfde bedrag.

Zuidhorn: bromfietser gewond
Een 17-jarige bromfietser uit Zuidhorn is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd op de kruising met de Wilhelminalaan aangereden door een afslaande auto, bestuurd door een 81-jarige vrouw, eveneens uit Zuidhorn. De bromfietser kwam te vallen en is met buikletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de 81-jarige Zuidhornster is door een berger afgevoerd.

Winschoten: softdrugs
Aan het Marktplein in Winschoten heeft de politie woensdagmiddag twee mannen in de leeftijd van 30 jaar, beiden uit Ostrhauderfehn (Duitsland) aangehouden. Politiemensen zag beide mannen uit een woning komen waar mogelijk gehandeld wordt in sofdrugs. Bij onderzoek bleken beide Duitsers elk in het bezit te zijn van 18 gram softdrugs. De verdachten werden meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Hun weed is in beslag genomen. Een onderzoek in de woning aan het Marktplein leverde daarna nog een hoeveelheid van ruim 180 gram softdrugs op. De 28-jarige bewoner van het pand werd door de politie aangehouden. Ook hij werd meegenomen naar bureau en eveneens na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal voor het handelen in softdrugs. De in de woning gevonden weed en hasj is in beslag genomen, net als een geldbedrag van enkele honderden euros.