BouwNed


BouwNed Managementgame gewonnen door team InterBAM West

14/1/2004

Het BouwNed Managementgame is dit jaar gewonnen door InterBAM West, een bedrijfsteam van HBG Woningbouw uit Rijswijk. Tijdens de finale op 13 januari bleven ze twee studententeams van de hogescholen Utrecht en Enschede (respectievelijk tweede en derde) de baas. De winnaars ontvingen na afloop een bedrag van 1200 euro uit handen van de vice-voorzitter van BouwNed, de heer Hans Bodewes.

Het BouwNed Managementgame is een bouwmanagement simulatiespel dat landelijk wordt gespeeld door teams van maximaal vijf personen. Zij zijn afkomstig van Hogescholen, Technische Universiteiten en bouwondernemingen die zijn aangesloten bij BouwNed. Doel van het managementgame is om jonge medewerkers van bouwbedrijven en studenten uit het bouwonderwijs kennis te laten maken met de verschillende aspecten van bedrijfsvoering. De teams vormen de bedrijfsleiding van een fictieve onderneming die met een aantal bouwproducten op verschillende markten actief is. Het spel wordt volledig per computer gespeeld, waarbij de resultaten tussentijds centraal worden berekend en gerapporteerd aan de deelnemers.

In oktober 2003 ging de eerste ronde van start met meer dan 200 deelnemers in 42 teams. Deze ronde werd helemaal via internet gespeeld. Na nog een beslissingsronde via internet, volgden nog vier perioden tijdens de live-eindronde. Tien poulewinnaars, vier studententeams en zes bedrijventeams, stonden op 13 januari in de finale in Nieuwegein. Uiteindelijk wist team InterBAM West gedurende de hele middag de koppositie in de pool te behouden. Door een continu beleid en een uitgekiende strategie wisten zij zich te ontwikkelen tot een middelgroot bedrijf met uitstekende resultaten.

Het BouwNed Managementgame werd voor de zesde maal gehouden en kent daarmee inmiddels een aardig lange traditie. Eerder werd de competitie gehouden onder de vlag van VGBouw, inmiddels opgegaan in BouwNed. De inschrijvingen voor het volgende managementgame starten in het najaar.

Meer informatie
H. Heutink, Externe Communicatie, telefoonnummer 0182 693 719 / 06 138 53 153