Politie Drenthe

persberichten donderdagmorgen 15 januari

Assen 15-01-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Scholieren fietsen zonder licht

KLAZIENAVEEN - De politie heeft donderdagmorgen bij een verlichtingscontrole op de Van Echtenstraat, de Dordsedijk en de Langestraat in Klazienaveen en het Kanaal A in Emmer Compascuum 65 scholieren bekeurd omdat ze zonder goede verlichting naar school fietsten. Als zowel voor- als achterlicht niet branden kost dat 25 euro; Sneu Geld.

Gewond bij botsing

ERICA - Een 18 jarige automobilist uit Nieuw Dordrecht is woensdagavond met een scheurtje in de onderarm naar het ziekenhuis in Emmen gebracht na een aanrijding op de kruising Havenstraat - Meineszstraat in Erica. De bestuurder zou op de kruising geen voorrang hebben gekregen van een auto, bestuurd door een 62 jarige vrouw uit Erica. Zij kwam er vanaf met wat kneuzingen.

Alcohol en verkeer

EMMEN - De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 45 jarige automobilist uit Gasselternijveen. Hij is woensdagavond op de Odoornerweg in Emmen met maar liefst 2,8 promille alcohol van de weg geplukt.
Volgens de man had hij een paar pilsjes gedronken. Twee automobilisten uit Groningen en Hoogeveen kregen een boete van 220 euro omdat ze met 0,6 promille alcohol achter het stuur zaten. De Groninger liep tegen de lamp op de Hofstedenlaan in Roden en de Hoogevener viel door de mand bij een controle op De Putter in zijn woonplaats.

Geen APK en niet verzekerd

ASSEN - Een 24 jarige automobilist uit Assen is woensdagavond bekeurd wegens het rijden in een onverzekerd en niet gekeurd busje. De 33 jarige eigenaresse van de auto die naast de bestuurder zat kreeg bekeuringen voor het laten rijden in een onverzekerde en niet gekeurde auto.

Jassenjatter

HOOGEVEEN - Een tot nu toe onkende fietser is er woensdagmiddag in de Tamboerpassage in Hoogeveen met 5 leren jassen vandoor gegaan die hij van een buiten staand kledingrek heeft gegrist. Getuigen hebben verklaard dat de man op een zwarte opoefiets verdween in de richting van de Markt. Het zou gaan om een iets getinte man van ongeveer 20 jaar met donker haar.

Huiselijk geweld

EMMEN - De politie heeft woensdagmiddag een 18 jarige man uit Emmen aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De jongen was totaal door het lint en had bij zijn ouders thuis de boel kort en klein geslagen. Hij zou ook zijn moeder en zusje hebben bedreigd bedreigd met een honkbalknuppel. De politie heeft bij zijn aanhouding pepperspray gebruikt.

Nancy 2 uit de lucht

NIEUW AMSTERDAM - Het agentschap Telecom heeft met medewerking van de politie de etherpiraat Nancy 2 uit de lucht gehaald en de zender in beslag genomen. De 22 jarige eigenaar van de zender zond uit vanuit een mobiele studio achter een woning aan de Erfscheidenweg in Nieuw Amsterdam.
Hij drukte op het politiebureau Radio 1 weg.

Bert Visser

0651 - 611629