GAMMA HOLDING N.V.

Gamma Holding versterkt Coating & Composite Technology

Origineel persbericht.

Overname van Biscor in Engeland/Frankrijk

Gamma Holding N.V. heeft het Engelse Biscor Ltd., inclusief haar Franse dochteronderneming, overgenomen van de huidige eigenaren, de families Hastings en Heath. Biscor wordt toegevoegd aan de business unit Coating & Composite Technology van Gamma Holding.

Biscor ontwikkelt, produceert en verkoopt glas-, aramide- en andere hoogwaardige producten met een coating van fluorcarbon en siliconen. De producten worden toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie, waar bestendigheid tegen hoge temperaturen en zware chemische en biologi-sche omstandigheden zijn vereist. De producten zijn eveneens bekend om hun antiklevende eigenschappen.

De onderneming heeft een geconsolideerde omzet van E 4 miljoen, waarvan 50% buiten Engeland. Biscors productiefaciliteiten zijn, evenals het verkoopkantoor en het service centrum, gevestigd in Bradford, West Yorkshire, Engeland. De Franse dochteronderneming is gevestigd in Buc, bij Parijs. Biscor heeft in totaal 35 medewerkers in dienst.

Biscor versterkt in Europa de onderneming Green Belting Industries, dat Gamma Holding in mei 2003 in de Verenigde Staten en Canada overnam. Deze onderneming heeft een geconsolideerde omzet van E 9 miljoen. Beide acquisities passen goed bij de technologie die wordt toegepast in Gamma's business units Coating & Composite en Belting Technology en zij bieden uitstekende toegang tot aantrekkelijke markten. Bovendien vormen beide ondernemingen goede platforms voor verdere uitbreiding van Gamma's PTFE (fluorcarbon) activiteiten. PTFE is de vierde activiteit binnen de business unit Coating & Composite Technology, dat verder bestaat uit gecoat textiel, billboards en kogelwerende materialen.

Gamma Holding heeft de overname van Biscor gefinancierd uit beschikbare kredietfaciliteiten. De transactie zal van positieve invloed zijn op de winst per aandeel.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V. Helmond, 15 januari 2004