Gemeente Breukelen


Welstandscommissie

De welstandscommissie van de provincie Utrecht adviseert gemeenten, waaronder Breukelen, over ruimtelijke kwaliteit. Alle aanvragen voor een bouwvergunning gaan in principe voor advies naar de Welstandscommissie. Vaak is bespreking in de commissie niet nodig en geeft de rayonarchitect een positief advies af. De Welstandscommissie bespreekt aanvragen die mogelijk leiden tot een negatief advies of wat gecompliceerd zijn.

De Welstandscommissie voor Breukelen vergadert op de oneven weken op donderdagochtend van 09.00 12.30 uur in het gemeentehuis van De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111, Mijdrecht.

De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar. Belangstellenden kunnen vanaf woensdagochtend contact opnemen met de afdeling VROM, telefoon (0346) 26 09 22, om te horen welk plan op welk tijdstip behandeld wordt. Mocht de commissie het wenselijk vinden dat de aanvrager of diens architect of aannemer aanwezig is om het plan toe te lichten, dan ontvangt deze tijdig een uitnodiging voor de zitting.

De maandag voorafgaand aan de vergadering van de welstandscommissie bespreekt de rayonarchitect de bij de gemeente ingediende bouwplannen met een medewerker van de afdeling VROM. Dat (voor)overleg vindt tussen 13.30 en 16.00 uur plaats op de sector Grondgebied, Dannestraat 3 in Breukelen en is openbaar.

Naar boven