Ingezonden persbericht


Persbericht

Ed van Ingen Account Manager bij Information Builders Nederland

Amstelveen, 15 januari 2004 Information Builders, toonaangevend in Enterprise Business Intelligence (EBI) en real-time Web reporting, heeft Ed van Ingen benoemd tot Account Manager.

Van Ingen (34) heeft veeljarige ervaring opgedaan in diverse salesfuncties in de IT Services markt. Voor zijn aantreden bij Information Builders was hij werkzaam als Account Manager bij PinkRoccade en voornamelijk betrokken bij grotere outsourcing deals en opdrachtgevers. Zo werkte hij onder meer voor Amstelland MDC, de Koninklijke BAM Groep, Elsevier Bedrijfsinformatie en Heineken. Van Ingen heeft de HTS-opleiding Technische Bedrijfskunde afgerond.

Over zijn overstap naar Information Builders en de software-industrie zegt Van Ingen: Ik heb veel ervaring opgedaan binnen grotere offertetrajecten. Waar het me echter aan ontbrak was ervaring met sales zoals die binnen Amerikaanse bedrijven wordt bedreven. Die verwacht ik bij Information Builders uitvoerig op te doen. Verder hebben de innovatieve Business Intelligence-oplossingen van Information Builders grote potentie. Daar moet in Nederland veel uit te halen zijn. Bovendien is het na 8,5 jaar bij dezelfde werkgever goed om ook eens verderop te kijken. Bij Information Builders is Van Ingen onder meer verantwoordelijk voor ECI, Shell en Raet.

Information Builders

Information Builders is toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time rapporting via het Web. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te benutten door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders vanaf 1975 met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.750 medewerkers in 90 vestigingen wereldwijd en heeft meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2002 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# # #

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl