Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Natuurorganisaties komen op voor de oerkwaliteiten Rust, Ruimte en Duisternis

Zaandam, 14 januari 2004 ­ Natuurorganisaties* in Noord-Holland vragen aandacht voor de oerkwaliteiten rust, ruimte en duisternis, die steeds meer onder druk komen te staan. Vooral in het noordelijk deel van de provincie zijn deze oerkwaliteiten nog aanwezig. Op donderdagmiddag 5 februari 2004 wordt aan dit thema een bijeenkomst gewijd in Hotel-restaurant de Zandhorst in Heerhugowaard.
De Provincie bereidt op dit moment een streekplan Noord-Holland Noord voor. De natuurorganisaties willen dat de Provincie rekening houdt met deze steeds schaarser wordende oerkwaliteiten en zullen het belang ervan voor mens en dier benadrukken. De bijeenkomst begint om 14.30. Twee gastsprekers, landschapsarchitect Dirk Sijmons en lichthinderexpert Wim Schmidt, gaan in op hun visie en ervaringen met oerkwaliteiten. Daarna, om 17.30, gaat het hele gezelschap met touringcar op excursie, op zoek naar de duisternis. Het programma eindigt om 19.30.
Wie belangstelling heeft kan zich voor gratis deelname tot 22 januari a.s. opgeven door een e-mail te zenden aan de Milieufederatie Noord-Holland (mnh@mnh.nl). Deelname kan ook telefonisch worden doorgeven (075 6351598).
Deelname aan een deel van het programma is ook mogelijk. ____________________________________
Voor meer informatie (