1e persbericht van maandag 15 januari 2004

Eindhoven 15-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Getuige pakt auto-inbreker

Op de Willemstraat is woensdag om 20.10 uur een 26-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een getuige zag dat hij inbrak in een geparkeerde auto op het Wilhelminaplein. Hij hield hem aan en waarschuwde de politie. De politie nam hem over en sloot hem in voor verder onderzoek. Van de geparkeerde auto was een ruit ingeslagen.

Eindhoven: Acht mannen nemen tas mee

Een 17-jarig meisje uit Budel vergat woensdagavond haar tas mee te nemen toen zij een horecagelegenheid aan de Dommelstraat had bezocht. Toen zij naar de zaak terug ging was de tas weg, meegenomen door een groep van acht mannen. Even later kwam het bericht dat de acht mannen in een bioscoop zaten. Daar werd een onderzoekje gedaan en de tas en de acht mannen werden gevonden. De mannen komen uit Weert en zijn tussen de 22 en 25 jaar oud. Zij konden na verhoor op het politiebureau naar huis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. In de tas zaten make-upspullen, kleding en een diskman. De tas is terug bij de eigenaresse.

Eindhoven: Onder invloed tegen reclamezuil

Een 41-jarige man uit Breugel is woensdag om 21.55 uur op de John F. Kennedylaan aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een reclamezuil was gereden. Dat gebeurde bij het viaduct van de Sterrenlaan. De man was de macht over het stuur kwijt geraakt. Hij had gedronken. Hij saboteerde de ademanalyse door steeds verkeerd te blazen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole op de Kasteel Traverse zijn woensdagavond 21 (brom)fietsers bekeurd omdat de verlichting niet in orde was.

Son: Uit de bocht

Op de Hoberglaan is woensdag om 21.30 uur een 27-jarige Eindhovense automobiliste aangehouden. Zij was met haar auto uit de bocht gevlogen en stond met haar voertuig tussen de bomen. Zij had gedronken en blies ruim 0,9 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Auto gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Kesselcamp een grijze Opel Kadett met het kenteken ND-PV-36 gestolen. Op de plaats waar de auto had gestaan stond nu een groene Gazelle damesfiets.

Reusel / Eersel: Alcoholcontroles

Woensdag tussen 21.30 en 23.00 uur is op de Turnhoutseweg in Reusel een alcoholcontrole gehouden. 79 bestuurders moesten blazen. Een 34-jarige automobilist uit Reusel blies bijna 0,6 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Postelseweg in Eersel werd tussen 23.30 en 1.15 uur gecontroleerd. 65 bestuurders moesten blazen. Een 51-jarige vrouw uit Duizel kreeg een proces-verbaal omdat zij een promillage van bijna 0,7 blies.