Politie Zuid-Holland-Zuid

15/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

15-01-2004 - Persberichten District II

BRAND IN WOONHUIS
LEERDAM- Op 15 januari omstreeks 8.20 uur vond er aan de Kerkstraat een middelbrand plaats. De brand ontstond in een woonhuis boven een filiaal van een drogisterijketen. Een cv-ketel op de zolder van het pand was de oorzaak van de brand. Omdat het een uitslaande brand en er op die locatie sprake is complexe bebouwing gaf de brandweer middelbrand. Er zijn drie voertuigen van de brandweer ingezet met in totaal 20 mensen en ook kwam de GGD ter plaatse. De bewoners waren niet thuis. Brand snel onder controle. Het filiaal liep waterschade op en gaat tijdelijk dicht vanwege waterschade. De schade wordt geschat op 150.000 euro.

WINKELDIEFSTAL
ALBLASSERDAM- In een winkel aan het Makado-center in Alblasserdam is op 14 januari omstreeks 16.30 uur een suède jas ter waarde van 119 euro weggenomen. Het signalement van de verdachte luidt als volgt. Hij is 1.85 m lang, heeft een stevig postuur, is brildragend en heeft kort blond haar. De man rijdt in een rode auto. Wanneer mensen iets gezien hebben kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

TE VEEL GEDRONKEN
ALBLASSERDAM- Op de Plantageweg is op 15 januari omstreeks 02.00 uur een 30-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden omdat hij dronken op zijn bromfiets reed. De man kreeg een rijverbod van 4 uren.

HARDINXVELD-GIESSENDAM-Op de Neptunesstraat is op 15 januari omstreeks 02.00 uur een 33-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 3 uren. Hij kwam uit de voetbalkantine.

POGING INBRAAK KERK
GORINCHEM Een vrouw sprak op 15 januari omstreeks 02.00 uur de politie de politie aan omdat ze glasgerinkel had gehoord bij de Exoduskerk aan de Scheywijk. Ze zag de vanuit het raam van haar woning dat er twee mannen wegrenden in de richting van de Rijksweg A15. Er was inderdaad een ruit vernield doordat onbekenden er een baksteen doorheen hadden gegooid. Er is niets buit gemaakt.

De getuige gaf van de verdachten het volgende signalement. Verdachte 1;

· 1.75 m lang

· kort, zwart haar

· getint uiterlijk

· donkergekleurde kleding

Verdachte 2;

· 1.75 meter lang

· donkergekleurde kleding

Wanneer getuigen iets gezien of gehoord hebben kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)