Brussels Airlines


15/01/2004 > SN Brussels Airlines en Alpha Card lanceren twee nieuwe SN Brussels Airlines American Express betaalkaarten

SN Brussels Airlines en Alpha Card (een Belgische joint venture tussen American Express en Fortis Bank) lanceren vandaag twee nieuwe SN Brussels Airlines American Express betaalkaarten. Dankzij dit partnership kunnen de passagiers nog sneller Privilege miles verzamelen.

De nieuwe Kaarten - The SN Brussels Airlines American Express Card en The SN Brussels Airlines American Express Gold Card - combineren de bekende voordelen van de American Express Kaarten met een unieke koppeling naar `Privilige', het "frequent flyer" programma van

SN Brussels Airlines.

De American Express Kaart biedt talrijke voordelen: geen voorafbepaalde uitgavenlimiet, een wereldwijde klantendienst, vervanging van de Kaart binnen 24 uur bij verlies of beschadiging en een uitgebreide pakket van reis-en aankoopverzekeringen.

Leden van het Privilege programma kunnen Privilege Miles verzamelen en inruilen voor vluchten naar 700 bestemmingen over de hele wereld.

De SN Brussels Airlines American Express Kaarten zijn de snelste manier om Privilege Miles te verzamelen. Voor elke euro met de Kaart betaald, ontvangen de Leden één Privilege Mile. Bovendien krijgen ze
1,5 Privilege Miles bij elke aankoop van tickets van SN Brussels Airlines en

5.000 Miles bij de eerste transactie met de Kaart.

Met de Gold Card verloopt het verzamelen van Privilege Miles nog sneller - één Mile voor elke euro die met de Kaart wordt betaald, twee Privilege Miles voor elke aankoop van SN Brussels Airlines tickets en een bonus van 10.000 Miles bij de eerste transactie. Voor wie in een jaar tijd 15.000 euro met de Kaart betaald heeft, biedt de SN Brussels Airlines American Express Gold Card een gratis trip naar om het even welke bestemming in Europa met SN Brussels Airlines (waarde: 20.000 Privilege Miles).

Voortaan kunnen de Leden Privilege Miles verzamelen bij hun dagelijkse aankopen met de Kaart in winkels, restaurants, hotels en alle andere Handelszakenoveral ter wereld, die de American Express Kaart aanvaarden. Zo kunnen zij in een veel hoger tempo Privilege Miles verzamelen. Ook met een SN Brussels Airlines Privilege Card kunnen Privilege Miles verzameld worden, niet alleen bij vluchten met SN Brussels Airlines, maar ook op de grond bij meer dan 4.000 partners, zoals hotels, autoverhuurbedrijven, gsm operators, taksvrij winkelen.

De overeenkomst combineert de sterke lokale en internationale waarden van beide merken - de internationale expertise van American Express en Alpha Card op het vlak van betaal- en kredietkaarten en het hoogkwalitatieve vluchtaanbod van SN Brussels Airlines.

"De nieuwe Kaart is een must voor iedereen die graag vliegt en winkelt, en dit wereldwijd. Nog nooit was Privilege Miles verzamelen zo lonend en eenvoudig", aldus Philippe Saunders, Executive Vice President Commercial van SN Brussels Airlines.

"De ondertekening van een overeenkomst op lange termijn en de lancering van deze twee nieuwe Kaarten bieden onze klanten een fantastisch voordeel en vormen een belangrijke stap voorwaarts voor het merk American Express in België", verklaarde Michael Edwards, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Alpha Card.

"Deze nieuwe relatie met SN Brussels Airlines is een mijlpaal in onze permanente strategie om overeenkomsten af te sluiten die onze klanten en luchtvaartpartners toegang geven tot producten van superieure kwaliteit.

"Nu Alpha Card en SN Brussels Airlines de handen in elkaar hebben geslagen, kunnen reizigers die regelmatig vliegen, genieten van innovatieve producten, ondersteund door de uitstekende service van SN Brussels Airlines en American Express", voegt Michael Edwards eraan toe.

Over Alpha Card en American Express

Alpha Card is een joint venture die in juli 1998 werd opgericht door de General e Bank en American Express. In 1999 werd de Generale bank overgenomen door Fort is Bank, de grootste Belgische bank. In het raam van de joint venture-overeenko mst verkreeg Alpha Card een licentie voor het uitgeven van American Express Kaa rten en voor het aansluiten van handelszaken. Het bedrijf is de exclusieve uitg ever van American Express Kaarten in België en Luxemburg. Meer informatie vindt u op www.americanexpress.be.

American Express Company, met hoofdkantoor in New York City, is een gediversifi eerd reis-, financieel en servicebedrijf, dat werd opgericht in 1850. American Express Company is een wereldleider voor betaal- en kredietkaarten, Traveler Ch eques, reizen, financiële planning, beleggingsproducten, verzekeringen en inter nationaal bankieren. Meer informatie vindt u op www.americanexpress.com. Over SN Brussels Airlines

SN Brussels Airlines is de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij die bestemmingen aanbiedt in Europa, Afrika en de Verenigde Staten. Het bedrijf telt meer dan 1.950 werknemers, verzorgt meer dan 285 vluchten per dag naar 54 Europese en 14 Afrikaanse steden, 1 dagelijkse rechtstreekse vlucht van Brussel naar Chicago en vluchten naar 22 bestemmingen in de VS. Vanaf de lente 2004 biedt SN Brussels Airlines ook een dagelijkse vlucht Brussel - New York JFK aan. De moderne vloot van de luchtvaartmaatschappij bestaat uit 38 toestellen met business en economy class. SN Brussels Airlines ging commerciële partnerschappen aan met toonaangevende bedrijven. Vanaf 14 december biedt SN Brussels Airlines tevens een dagelijkse verbinding aan van de luchthaven Brussel / Zaventem naar station Paris Nord via de Thalys hogesnelheidstrein.