Waterschap Noorderzijlvest


Dienstgebouw zuivering Garmerwolde in gebruik genomen

De werkzaamheden voor de uitbreiding en verbetering van de rioolwaterzuiverings-installatie Garmerwolde van het waterschap Noorderzijlvest zijn in volle gang. Vanochtend werd tijdens de Dagelijks Bestuursvergadering het dienstgebouw officieel in gebruik genomen. De heer A. Hoven, lid van het Dagelijks Bestuur van het waterschap, bevestigde het kunstwerk aan de wand, dat tijdens het slaan van de eerste paal van het gebouw was gemaakt.

de heer hoven bevestigt het kunstwerk aan de wand van het nieuwe dienstgebouw De zuivering van Garmerwolde zuivert het afvalwater van huizen en bedrijven uit de stad Groningen en de omliggende dorpen. Om eind 2005 aan de huidige stikstofverwijderingseisen te kunnen voldoen, wordt de zuivering aangepast.

Volgens plan is het dienstgebouw als eerste gebouwd. Hierna volgt de verdere bouw en aanpassing van de zuivering. Dit gebeurt in drie fasen, zodat de zuivering van het afvalwater zo goed mogelijk kan doorgaan. Wanneer alles voorspoedig verloopt zal de vernieuwde zuivering van het waterschap Noorderzijlvest eind 2005 operationeel zijn. De totale kosten van de uitbreiding zijn geraamd op circa 25 miljoen.

Het dienstgebouw bestaat onder meer uit diverse kantoorruimtes. Daarnaast is er een bedieningsruimte om de zeven zuiveringsinstallaties van het district en de bijbehorende rioolwaterpersgemalen te kunnen bewaken en sturen. Naast genoemde ruimtes is ook een nieuwe voorlichtingsruimte gecreëerd. Deze voorlichtingsruimte is geschikt voor het ontvangen van groepen van circa 40 personen.

De kosten voor de bouw van het dienstgebouw waren 1,1 miljoen en zijn binnen het geraamde budget gebleven. Met een kleine vertraging in de werkzaamheden is dit onderdeel goed verlopen.