Openbaar Ministerie

Leeuwarden, 15 januari 2004

Verdachte in zaak Haule vrijgelaten

Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de 27-jarige man uit de gemeente Ooststellingwerf, die afgelopen dinsdag 13 januari. werd aangehouden op verdenking van de moord op een 34-jarige café-eigenaar uit Haule, weer vrij te laten. De man geldt niet langer als verdachte.

De 27-jarige man was een regelmatige bezoeker van café De Turfsteker in Haule. Hij is onder meer aangehouden op basis van tips die waren binnengekomen n.a.v. het programma Opsporing Verzocht. Ook blijkt hij in het bezit te zijn van een soortgelijke mountain bike als die op de dag van de moord in de buurt van café De Turfsteker was gezien. Om de privacy van de man in kwestie te beschermen, wil het Openbaar Ministerie niet nader ingaan op de aard van de tips en de aard van de verdenking.

De man is de afgelopen twee dagen intensief verhoord door het onderzoeksteam. Daarnaast heeft het onderzoeksteam uitgebreid gesproken met mensen uit zijn omgeving.
Uit zowel zijn eigen verklaringen als verklaringen van getuigen is vast komen te staan dat de man niets met de dood van de 34-jarige café-eigenaar te maken heeft.

Het onderzoeksteam blijft voorlopig met 25 personen aan de zaak werken.