Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


15 januari 2004


Onderwerp: man verdacht van bedreiging scholier


De politie in Dinxperlo heeft afgelopen week een 20-jarige man uit die plaats aange-houden die er van wordt verdacht begin november 2003 een fietsende 17-jarige scholier uit Gendringen te hebben bedreigd met een pistool. De man is aangehouden en bij onderzoek bleek het om een alarmpistool te gaan. Hij heeft een verklaring afgelegd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Het incident deed zich op 5 november rond het middaguur voor toen de scholier over de rotonde aan de Terborgseweg/Hogestraat in Dinxperlo reed. Kennelijk rondde de jongeman de rotonde niet snel genoeg, want een op de rotonde rijdende automobilist reageerde nogal geïrriteerd richting de jongeman.


Toen de knul even bij een garagebedrijf had staan kijken zag hij de bewuste auto weer nade-ren. Even later sneed de bestuurder de fietser de pas af en toen deze de rijbaan over stak om hulp te halen zag hij dat er een vuurwapen op hem werd gericht.


De jongeman voelde zich dermate bedreigd en deed aangifte. Door een oplettende agent werd de mogelijke identiteit van de verdachte bekend en in overleg met de officier van justitie in Zutphen werd de verdachte afgelopen week aangehouden. Er werd huiszoeking verricht en in de auto van de man werden een mes en een alarmpistool aangetroffen. Voor de bedreiging van de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt en de zitting is voor begin februari gepland.


Einde bericht.

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


15 januari 2004


Onderwerp: man mishandeld in woning.


De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 36-jarige Winterswijker in zijn woning aan de Helderkampstraat. De man zou door meerdere personen zijn geslagen en liep daarbij een aantal kneuzingen op.


De politie werd rond 19.45 uur door het slachtoffer gealarmeerd, dat hij in zijn woning was overvallen en door meerdere personen was mishandeld.


Het incident zou zich rond 19.00 uur hebben voorgedaan en de mannen, waren geruime tijd in zijn woning geweest, waarbij zij hem naast de mishandeling ook hadden bedreigd.


Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar behandeld. Hij liep naast een lichte hersenschudding een aantal kneuzingen op. Het slachtoffer heeft nog geen duidelijk signalement van de verdachten kunnen geven en de reden van het gebeuren kon hij ook niet aangeven.


De politie zoekt getuigen, die rond 19.00 uur iets bijzonders hebben opgemerkt op de Helderkampstraat dat in verband met dit gebeuren kan worden gebracht. Men kan contact opnemen met de politie Winterswijk via 0900- 8844.


Einde bericht

---- --