Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 15 januari
KLEIN CHEMISCH AFVAL

Het klein chemisch afval (K.C.A.) wordt een keer in de twee maanden ingezameld op de 2^e, 3^e en 4^e vrijdag van de oneven maanden. De chemokar zal op vrijdag 16 januari 2004 op onderstaande haltes en tijden aanwezig zijn:

Halteplaatsen Saasveld, Deurningen, Weerselo en Rossum (3^e vrijdag van de maand)

PLAATS

HALTE

TIJDSTIP

Saasveld parkeerplaats Discotheek Bruins

09.00-10.00 uur

Deurningen Plechelmusplein

10.15-11.15 uur

Weerselo parkeerplaats nabij het Trefpunt

13.00-14.00 uur

Rossum Thijplein

14.15-15.15 uur

PROJECT HANDHAVING BUITENGEBIED

Op 22 juni 1999 is de bestuursovereenkomst Samenwerking milieuhandhaving Overijssel ondertekend door de diverse handhavingspartners. Voor de uitvoering van deze overeenkomst is door het Bestuurlijk Provinciaal Handhavingsoverleg (BPHO) het "Samenwerkingsprogramma 2002" vastgesteld. Dit programma bevat een aantal handhavingsprojecten. Een van deze projecten is het programma "Handhaving Buitengebied".

De Gemeente Dinkelland neemt deel aan dit uitvoeringsproject. Het doel van het project is te komen tot een integrale handhaving van overtredingen van de verschillende werkgebieden. Deze betreffen o.a. controle van overtredingen in het kader van:

* milieuwetgeving;

* bouwregelingen;

* ruimtelijke ordening-aspecten;

* A.P.V.

Bij aanvang van het project zullen de controles betrekking hebben op een beperkt aantal overtredingen. Het project "Handhaving Buitengebied" zal worden uitgevoerd door de Gemeente in samenwerking met een aantal externe partners, waaronder de Politie en het Waterschap Regge & Dinkel. Het project wordt voortgezet vanaf februari 2004. Afhankelijk van de resultaten kan het project worden voortgezet met andersoortige overtredingen. Het is niet de bedoeling om een heksenjacht te ontketenen. Bij grove overtredingen zullen direct sancties worden opgelegd (overtreding van de kernbepalingen). Na afronding van het project zullen de resultaten middels publicatie openbaar worden gemaakt. Voor meer informatie over dit project zijn wij graag bereid mondeling toelichting te geven (maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 12.30 uur en 's middags na afspraak): Telefoon 0541- 854239.

OFFICIËLE PUBLICATIES

RECREATIE EN TOERISME

Bekendmaking vaststelling beleidsnota
In de vergadering van 11 december 2003 heeft de gemeenteraad van de gemeente Dinkelland de beleidsnota recreatie en toerisme vastgesteld. Door de beleidsnota beschikt de gemeente over een toeristisch-recreatieve infrastructuur welke het mogelijk maakt de vormen van toerisme en recreatie die bij het profiel en de potenties van onze gemeente passen uit te oefenen. De beleidsnota recreatie en toerisme ligt vanaf 16 januari 2003 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo.

RUIMTELIJKE ORDENING

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening)
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Brinkstraat 49 in Denekamp: bouwen berging met luifel (20030360);
* Geerdshof 6 in Weerselo: bouwen garage met overkapping (20030399);
* Keupinkspad 8 in Ootmarsum: uitbreiden woonhuis (20030409);
* de Wingerd 5 in Saasveld: bouwen van een carport (20030471).

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 16 januari 2004 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan de vergroten woning tot inwoning aan de Hoofdstraat 12 in Lattrop Breklenkamp.
Het voornemen ligt tezamen met de aanvraag met ingang van 16 januari 2004 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent deze aanvraag schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Ootmarsumsestraat 190 in Agelo: verbouwen woonboerderij;
* de Lange Drift 8 in Rossum: vergroten woning;
* Denekamperstraat 74 in Agelo: verbouwen van een café- restaurant;
* Rossumerstraat 16 in Agelo: vergroten van een woning;

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.
WELSTAND
U kunt bij de behandeling van uw bouwaanvraag door de welstandscommissie aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.

Verleende bouwvergunning
Burgemeester en wethouders hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor het volgende bouwplan:


* Echelpoelweg 37 in Weerselo: herplaatsen antenne drager.

Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Tegen voornoemde besluit kan met ingang van 15 januari 2004 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

SLOPEN

Ingekomen aanvraag om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag om sloopvergunning zijn ingekomen:


* Ootmarsumsestraat 190 in Agelo: slopen gedeelte woonboerderij;

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging ontwerp-besluit
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo ligt vanaf 16 januari 2004 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp-besluit op de aanvraag voor de milieuvergunning van:


* De heer J. Kroeze, Almelosestraat 82 te Agelo voor het oprichten en in werking hebben van een veehouderij.

Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 13 februari 2004 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken. Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend.
Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Terinzagelegging besluiten
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen vanaf 16 januari 2004 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage de besluiten op de aanvragen om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:


* De heer J.G.J. Oude Hengel, Broekmatenweg 4 in Rossum voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij.
* Frans op den Bult B.V., Hengelosestraat 6 in Deurningen voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een wegrestaurant en een tankstation voor het wegverkeer.
* Maatschap Wiefferink, Bergvennenweg 11 in Lattrop-Breklenkamp voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij.

Beroep tegen de besluiten kan tot en met 27 februari 2004 worden ingesteld door:


1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 27 februari 2004 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als op dat verzoek door de Raad is beslist.

KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Dinkelland zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:


* R.J.M. Wanink tot het vellen van 8 eiken in verband met grote schade aan toegangsweg door opdrukkende wortels.Onderwerpelijke eiken staan aan de Haarstraat 41A, kadastraal bekend gemeente Weerselo, sectie Q, nr. 353.

Het ontwerp-besluit ligt tot en met 26 februari 2004 ter inzage bij de afdeling Beheer en Onderhoud, locatie Weerselo. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tot en met 26 februari 2004 haar/zijn zienswijze naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

COLLECTEN en Kledinginzameling

Er is voor week 04 , van 19 tot en met 24 januari 2004 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

PAPIERINZAMELING

DEURNINGEN: De container staat op de parkeerplaats van ABTB Bijen. De eerstvolgende datum is 17 januari van 09.00-12.00 uur. Voor informatie kunt u Henk Scholten bellen op telefoonnummer 074-2775602 of 074-2456907

BEVOLKINGSONDERZOEK BAARMOEDERHALSKANKER BIJ VROUWEN GEBOREN IN 1969

Elk jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn. Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Deelname aan het onderzoek is gratis. Persoonlijke en medische gegevens van de betreffende vrouwen worden opgenomen in de registratie van het bevolkingsonderzoek. Het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT). Deze stichting zorgt er voor dat alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar één keer in de 5 jaar worden uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek. In de periode 1 november 2003 tot en met 28 februari 2004 krijgen alle vrouwen in Twente die in 2004 35 (1969) worden via de SBBT of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek.

Heeft u nog vragen? Bel dan met de SBBT: 074 - 247 01 42 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). Of kijk opwww.uitstrijkje.nl